4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Minibüsçüler seçime hazırlanıyor

MİNİBÜSÇÜLER SEÇİME HAZIRLANIYOR

Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Aziz Biricik, 6.5 yıllık başkanlık döneminde odayı kişisel ve siyasi amaçları doğrultusunda kullanmadığını, asla böylesi bir yaklaşım içinde de olmayacağını söyledi.

Aziz Biricik, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde yaklaşan 'Olağan Genel Kurul' öncesinde değerlendirmelerde bulunarak, yapılacak olan seçimlerde yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Başkanlık görevinde bulunduğu süreçte her kooperatife ve her esnafa eşit mesafede durduğunu vurgulayan Biricik, odanın kapısını herkese sonuna kadar açtığını ve bu kapsamda da esnafın ve şoförlük mesleğini icra edenlerin mesleki sorunlarına da çözüm bulmaya çalıştığını anlattı.

Eşitlik ilkesinden hiçbir zaman taviz vermediğini ifade eden Biricik, "Görev yaptığımız sürede yönetim kurulumuzla birlikte birçok çalışma yürüttük. Büyükşehir Belediyesi ile güzergahlar ve toplu taşıma ücretleri için, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile de esnafımızı zor durumda bırakan birçok kararın geri çekilmesi için görüşmeler yaptık. Her görüşmemizden olumlu sonuç aldık. Bu noktada güzergah sorunu çözüldü. Toplu taşıma ücretlerindeki düzensizlik, esnafımızın da çıkarını gözetecek şekilde düzenlendi" dedi.

Ortaya koymuş oldukları çalışmaların bir sonucu olarak minibüs tarifinin M2 kategorisine alınması için önemli aşama kaydettiklerini belirten Biricik, buna bağlı olarak toplu taşıma araçlarının 20+5 koltuğa sahip olacak şekilde yolcu taşıyacağını, konuyla ilgili kararın da İçişleri Bakanlığı'nın ilgili komisyonunda görüşülerek onaylanacağı bilgisini verdi. Aziz Biricik, yeni dönemde de her kooperatife eşit mesafede duracaklarının altını çizerek, bunun yanında gerek Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan toplantılarda, gerekse UKOME toplantılarında odayı en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

Bugün hiçbir kooperatifin çalıştığı güzergahta herhangi bir sıkıntısının kalmadığını ileri süren Biricik, "Önümüzdeki süreçte ortaya çıkabilecek sorun ve sıkıntıları da en kısa sürede çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum. Kooperatiflerimizin hakkını, başka kooperatiflere yedirmeyeceğim. Tüm haklarımızı hakkaniyet içinde savunacağım. Ben minibüsçülükten bugünlere geldim bu nedenle de esnafın yaşadığı sorunları en iyi bilen kişilerden biriyim. Bu sorunları rahatlıkla çözebilecek deneyim ve beceriye sahibim" diye konuştu.

Odayı başka amaçlara asla alet ettirmediği gibi bundan sonraki süreçte de buna müsaade etmeyeceğini dile getiren Biricik, odanın kişisel çıkar ve siyasi emellere alet edilemeyeceğini, 6.5 yıllık başkanlık döneminde böylesi bir yaklaşım içinde olmadığını anlattı. Siyaset uğruna minibüsçü esnafını hiçe saymadığını ifade eden Biricik, önümüzdeki dönemde de asla böylesi bir tutum ve davranış içine girmeyeceğini belirtti. Biricik, zamanın kendileri açısından oldukça önemli olduğunu, bu nedenle de minibüsçü esnafının 4 yılını heba etmemesi için yapılacak olan genel kurulda davasına sahip çıkması çağrısında bulundu. Biricik, konuşmasının ardından MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal'a, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir plaket takdim etti.

MİNİBÜSÇÜLER SEÇİME HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 14:15:01
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 14:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?