5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Minibüsçülerden hat eylemi

Mersin'de minibüsçülerin 1998 yılından başlatmış olduğu 'hat mücadelesini' aradan geçen 11 yıla rağmen devam ediyor. Kendilerine vaat edilen 2. Çevre Yolu Hattı'nın yeniden açılması ve mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen minibüsçüler, Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Ellerine Türk bayrakları alıp, aileleriyle birlikte protesto gösterisi gerçekleştiren, Mersin 138 Nolu Yeni Bulvar Motorlu Taşıtlar Kooperatifi üyeleri, Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na doğru yürüyüşe geçti. Üzerinde; 'Sayın Başkan, kararı kendin ver başkasını karıştırma', 'Oylarımızla geldin, oylarımızla gidersin', 'Sayın Başkan, bugün varsın yarın yoksun' yazılı dövizler taşıyıp sloganlar attı.

Polis ve zabıtaların geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde, grup adına açıklamalarda bulunan Kooperatif Başkanı Adil Uğur, kendilerinin 11 yıldan bu yana hak arama mücadelesi verdiklerini söyledi. Adil Uğur, 22 Aralık 1998 tarihinde 200 taksici esnafın, 2. Çevre Yolu Hattı'nda çalışabilmesi adına verilen sözlerle birlikte 65 milyar TL topladıklarını ve bu parayı Mersin İdmanyurdu'na bağışladıklarını hatırlattı.
O dönemde açılan davalar kapsamında; bertilen hatta taksiyle değil, minibüslerle hizmet verilebileceği kararı çıktığını ve kendilerinin de Yeni Bulvar Kooperatifi'ni kurduklarını ve haklarını aramaya çalıştıklarını anlatan Uğur, "2. Çevre Yolu üzerinde günde ortalama 100 bin araç geçiyor. Bu bulvar üzerinde faydalanması gereken toplam 38 mahallede, Mersin nüfusunun yüzde 25'i yani 250 bin kişi oturuyor. Hattın aktif hale getirilmemesi nedeniyle burada yaşayan insanlar mağdur ediliyor. Bu nedenle sorun sadece kooperatifin değil, aynı zamanda da Mersin'de yaşayan insanların sorunudur. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi'nin bu tutumu, Mersinlilere verilen en ağız cezadır" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup, bir süre daha Büyükşehir Belediyesi önünde bekleyerek protestosunu sürdürdü. Eylemcilerden biri ayakkabısını çıkartıp Belediye Binası'na doğru fırlatırken, diğer göstericiler ise bu harekete alkışlarıyla destek verdi. Bir süre daha slogan atıp tepkilerini dile getiren eylemciler, daha sonra polis kontrolünde olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dogan IP: 78.166.125.xxx Tarih : 10.01.2009 19:09:20

Vatandaşın ulaşım sorununu çözmek değilde herkes rant peşinde koşuyor daha hat açılmadan 65 milyarlar toplanıyor birilrine bağışlanıyor acaba daha nekdar paralar dönecek milletin nasıl rahat ulaşımını sağlarız diye düşüneceklerine ne kadar paraların nasıl paylaşılacağını hesaplıyorlar RAYLI SİSTEME NE ZAMAN GEÇİLECEK NE BEKLENİYOR DAHA