4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Minik eller iş başında

YANAN ORMANLAR İÇİN MİNİK ELLER İŞ BAŞINDA

Mersin'in Silifke ilçesinde 2006 yılının Aralık ayında yanan 4,5 hektarlık kızılçam orman alanına, İlköğretim 3. sınıf öğrencileri kızıl çam ve harnup fidanı dikti.

21-28 Mart Orman Haftası dolayısıyla Göksu İlköğretim Okulu'ndan 140, Atatürk İlköğretim Okulu'ndan ise 35 öğrenci fidan dikim çalışmalarına katıldı.

Silifke Orman İşletme Müdürlüğü ile ilköğretim okullarının organizesinde yapılan fidan dikim çalışmaları kapsamında yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Ağaç ve çevre sevgisini öğrencilere aşılamak ve ağacın günümüzdeki önemini anlatmak için öğrencilere fidan diktirdiklerini belirten Silifke Orman İşletme Şefi Cem Çelik, "Her yıl olduğu gibi bu yılda orman haftası dolayısı ile hazırlanan alanlarda öğrencilerle birlikte fidan dikim çalışması yapıyoruz" dedi.

Fidan dikim çalışmaları öncesinde öğrencilere fidanları nasıl dikecekleri konusunda bilgi veren Çelik, "Fidan dikim çalışması yapacağımız 4,5 hektarlık bu alan dana önce kızılçam ormanı ile kaplıydı. Yangın sonrası bir tane ağaç kalmadı. Silifke'nin oksijen deposu olan bu alana 2006 yılından buyana her yıl ağaçlandırma çalışmaları kapsamında fidan dikiyoruz. Ama kuraklığında etkisi ile birçok dikilen yeni fidan kuruyor. Bu gün kurumuş fidanların yerine yenisi dikeceğiz. Sizlerinde yardımı ile yanan alanımızı tekrar ağaçlandırmış olacağız" diye konuştu.

175 ilköğretim okulu öğrencisi fidanı nasıl dikeceklerini öğrendikten sonra Orman İşletme Müdürlüğü tarafından görevlendirilen orman işçileri eşliğinde fidanları dikip, can suyu verdiler.

YANAN ORMANLAR İÇİN MİNİK ELLER İŞ BAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 14:49:05
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 15:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?