2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Minik haltercilerin deniz keyfi

Yurt genelinde soğuk hava etkisini sürdürürken, Mersin'in Silifke ilçesinde kamp yapan minik halterciler kış günü denizin ve güneşin keyfini çıkardı.

Halter Federasyonu'nun Akkum Gençlik ve İzcilik Kampı'nda düzenlediği Minikler Eğitim ve Teşvik Kampı'na katılan sporcular, kamp sonunda güneşin ve denizin tadını çıkardı. Amasya, Şırnak, Van, Denizli, Kırıkkale, Mersin, Gaziantep, Bursa, Sakarya, İstanbul, Ağrı, Sivas, Uşak, Adıyaman, Ankara, Çorum ve Kahramanmaraş'tan gelen 108 sporcu, güneşli havayı fırsat bilerek, bol bol yüzüp kampın yorgunluğunu attı.

Sporcuların birçoğunun karlı ve soğuk illerden geldiğini belirten Halter Federasyonu Genel Sekreteri Recep Şahin, "Halter Federasyonu'nun kuruluşundan bugüne kadar ilk defa böyle bir tesiste ve ortamda kap yaptık. Kamp süresince minik haltercilerimize halter sporu hakkında geniş bilgiler verdik. Kamp görevlilerine bizlere gösterdikleri yakın ilgi ve duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin en soğuk illerinden geldiklerini ifade eden antrenör Üzeyir Hacıyar ise, "Sivas'tan kampa geldik. Bizim memleketimiz eksi derecelerde ve biz gelirken Sivas'a kar yağmaktaydı. Hayatlarında deniz görmeyen ve memleketleri soğuk olan minik haltercilerimiz ile denize girdik. Su sıcak ve deniz çok temiz. Buraların kıymetini bilmek gerekir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 13:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?