5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Minik İsmail erkekliğe adım attı

Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, koruyucu aileliği üstlenen ailelerin kutsal bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.

Mersin’in Erdemli ilçesinde koruyucu aile tarafından sahiplenilen İsmail Uslu'nun erkekliğe ilk adımı attığı sünnet düğününe katılan Gülşen, koruyucu aileliği üstlenen Uslu ailesini özverilerinden dolayı kutladı.

Uslu Ailesi tarafından Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün yardımlarıyla koruyucu aile olarak bakımını üstlendikleri engelli evlatları İsmail Uslu’nun sünnet düğününde, kutlama pastasını Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, Adana İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, AK Parti Mersin İl Başkanı Fatih Kısa, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Mavi ve kirvesi Cevdet Ünüvar kesti.

Pasta kesimi öncesinde bir konuşma yapan Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen; engelli bir evladın elinden tutarak onun geleceği şekillendirmek isteyen Uslu ailesini yürekten kutladığını belirterek, “Toplumumuz içerisinde bu tür davranışları yapan vatandaşlarımız oldukça az. Bu yapılan davranış öylesine kutsal bir hizmet ki bunu kelimelerle anlatmak çok zor. Günümüzde, kentselleşen ve bencilleşen insanlarımızın, duygularının başka yönlere yöneldiği bir dünyada yaşıyoruz. Onun için yaptıkları bu davranıştan dolayı siz davetlilerin huzurunda Uslu ailesini bir kez daha kutluyorum. Çocuğumuzun elinden tuttular, ona annelik ve babalık yapıyorlar. Hem de ona layık olduğu hizmeti vermeye çalışıyorlar. Onu kazanmak için onu hayata bağlamak için ellerinden gelen bütün özveriyi gösteriyorlar. Onlara bu uğraşlarında başarılar diliyorum. Çocuğumuzun sağlıklı ve mutlu bir ömür sürmesini ve hayata tutunmasını, memleketine ve insanlara hayırlı bir evlat olmasını diliyorum” dedi.

Koruyucu baba Mehmet Uslu ise kendilerini bu mutlu günde yalnız bırakmayan misafirlere teşekkür ederek, “İsmail bizim yaşam kaynağımız, onun mutluluğu bizim mutluluğumuz. Onun hayata tutunması için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. Bir yılı aşkın zamandır bizimle birlikte olan İsmail’e, eşim Serap ile birlikte evladımız gibi seviyor ve ilgi gösteriyoruz. O artık ailemizden birisi oldu. Onun erkekliğe ilk adım attığı bu günde bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza da bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 14:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?