4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Minik öğrenciler tiyatroyla tanıştı

MİNİK ÖĞRENCİLER TİYATROYLA TANIŞTI

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen etkinlikte; Sinecast Sanatevi Oyuncuları tarafından, ilk kez tiyatroyla tanışan ilköğretim okulu öğrencilerine 'Zaman Tüneli' oyun sahnelendi. Oyuncular, ayrıca yetişkinler için de 'Bir İstanbul Masalı' adlı tiyatro gösterisini sundu.

Toroslar Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen gösteriyle birlikte yaklaşık 500 ilköğretim okulu öğrencisi, 4 ayrı seans şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte Fatma Savaş'ın kaleme alıp, Necati Savaş'ın da yönetmenliğini üstlenmiş olduğu 'Zaman Tüneli' adlı tek perdelik oyunu izledi. Oldukça keyifli anlar yaşayan öğrenciler, geçmişten günümüze kadar uzanan Türk kültürünü oyunla birlikte yeniden tanıma fırsatını bulurken, Karagöz ve Hacıvat, Aşuk-Maşuk ve semazen gibi Türk kültüründe yer alan değerlerle ilgili olarak bilgilerini de tazeledi. Sinecast Sanatevi Oyuncuları, aynı salonda yetişkinler için yine Necati Savaş'ın yazıp, aynı zamanda da yönetmenliğini üstlenmiş olduğu; 'Bir İstanbul Masalı' adlı tiyatro oyununu sahneleyerek, izleyicisine bir İstanbul nostaljisi yaşattı.

Etkinliklerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, ilçenin kültürel ve sanatsal faaliyetlerle anılmasın istediklerini ve bu noktada da çaba sarf ettiklerini anlattı. Hamit Tuna, tiyatronun önemli bir sanatsal aktivite olduğunu ifade ederek, bu tür etkinliklerin önümüzdeki dönemde de devam edeceği bilgisini verdi. Bugünün çocuklarının yarının güvencesi olduğunu hatırlatan Tuna, "Bunun için çocuklarımızın eğitim-öğretim döneminde daha kaliteli bir eğitim alabilmeleri için gereken desteği vermemiz şart. Bu noktadan hareketle belediye olarak, ilçede faaliyet gösteren eğitim kurumlarındaki öğrencilerimiz için 'ücretsiz' tiyatro gösterileri gerçekleştiriyoruz. Bu tür etkinliklerimizi önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 17:16:04
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 17:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?