5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Minik öğrencilere polis şefkati

Mersin’de deniz izcilerinin yemin törenine katılan çevik kuvvet polisleri öğrencilerle yakından ilgilenirken, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu da minikler için özel parçalar seslendirdi.

Güneş İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen törene; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan vekili Deniz Kurmay Kıdemli Albay Nejat Akgüner, Karakol ve Çıkarma Gemileri Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Rahim Cangul, Akdeniz İlçe Kaymakamı Bekir Atmaca, Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aslan ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.

Tören öncesinde ilköğretim okulu öğrencileri çevik kuvvet polislerine yakın ilgi gösterdi. Bir grup kız öğrenci bayan polislere çiçek takdim ederken, erkek öğrenciler de polislere silahlarla ilgili sorular sordu.

Tören için özel olarak hazırlanan; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu da öğrencilere son günlerin sevilen parçalarından seçkiler sundu. Ellerinden ay-yıldızlı Türk bayraklarını düşürmeyen öğrenciler Askeri Bando eşliğinde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı da hep bir ağızdan söyledi.

Tören, toplam 36 deniz izcisinin yemin töreniyle devam etti. İzcilere flamalarını ise Deniz Kurmay Kıdemli Albay Nejat Akgüner ile Deniz Kurmay Kıdemli Albay Rahim Cangul taktı. Buradaki tören deniz izcilerinin 'İzci Andı'nı hep birlikte söylemesinin ardından, bando eşliğinde 10. Yıl Marşı'nın söylenmesiyle son buldu.

Etkinlikler kapsamında ayrıca Güneş İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan 'Teknoloji ve Tasarım Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Burada öğrencilerin hazırlamış olduğu bilimsel projelerle elişi ve resim çalışmaları da meraklısının beğenisine sunuldu.

Etkinliklerle ilgili olarak bilgi veren Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aslan, öğrencilerin bu tür sosyal etkinliklerle birlikte kendilerine has yeteneklerini geliştirme fırsatı bulduğunun altını çizerek, hazırlanan sergide de atık malzemelerin nasıl değerlendirilebileceği konusunda da bir fikir ortaya konulduğunu vurguladı.

Aslan, "Bu tür etkinliklerle birlikte hem öğrencilerimizin kendilerine olan güveni gelişiyor, hem de öğrenci velilerinin okullarımıza olan bakış açısı değişiyor. Burada çocuklara kaliteli ve başarılı bir eğitim verildiğinin ortaya konulmasında bu tür etkinlikler önemli bir misyon üstleniyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 15:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?