5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Minik satranççıların büyük mücadelesi

Mersin'in Erdemli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Satranç Federasyonu Erdemli Temsilciliği tarafından 8-14 yaş grubu Satranç Turnuvası düzenlendi.

Erdemli 700. Yıl Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen turnuvaya 4 kategoride toplam 129 sporcu katıldı.Turnuva sonunda başarılı sporculara belgelerini veren Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, kendisinin de iyi bir satranç sporcusu olduğunu belirterek, satrançla ilgilenen çocukların davranışlarında ve derslerinde, centilmence hareket etmelerinde, sportif karşılaşmalarda yeneni takdir etme gibi konuların yanında zekalarının gelişimine ve ileriye dönük düşünmelerine büyük katkı sağladığını söyledi.

Satranç Federasyonu Erdemli Temsilcisi Aydın Yavuz da yaklaşık bir yıl önce çocukların satranç sporuna yönlendirme konusunda başlattıkları çalışmanın olumlu sonuç verdiğini ifade etti. Yavuz, "Satranç sporunu Erdemli'de ilk başlattığımız da öğrenci bulamakta zorlanıyorduk. Şimdi Ulusal Kuvvet Derecisinde 16 sporcumuz var ve Satranç Milli Takımına eleman verme seviyesine geldik” dedi.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Kılıç ile Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru'nun da hazır bulunduğu turnuva sonunda Kaymakam İbrahim Özefe ile belge alan öğrenciler günün anısına fotoğraf çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 12:45:35
Güncelleme :21 Nisan 2009 Salı 12:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?