5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Minikler coştu, coşturdu!

Mersin'de 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' coşkusu sürüyor. Merkez ilçe Toroslar'da okul öğrencisi eğitim alan minik öğrenciler, gerçekleştirilen kutlama etkinliklerinde hünerlerini sergiledi. Semazen kıyafetleri giyen minikler, sema gösterilerinin yanı sıra halkoyunları ve ront gösterisi gerçekleştirdi.

3 Ocak Stadyumu'nda gerçekleştirilen kutlamalara; Toroslar Kaymakamı Mustafa Canarslan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz'ın yanı sıra öğrenci ve öğrenci velileri katıldı. Burada konuşan Kaymakam Canarslan, bugünün çocuklarının yarının güvencesi olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle de okul öncesi eğitimi önemsediklerini dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz da, bugün ilçe genelinde 6 resmi ve 1 özel eğitim kurumunun yanında 3 lise ve 50 ilköğretim bünyesinde toplam 2 bin 800 çocuğun okul öncesi eğitim aldığı bilgisini verdi. Ali Yılmaz, okulöncesi eğitim alan öğrencilerin, diğer yaşıtlarına göre eğitim-öğretim hayatlarında daha başarılı olduğunu vurguladı. Okul öncesi eğitim yaygınlaştırılması noktasında çaba sarf ettiklerini anlatan Yılmaz, bu konudaki çalışmaların da sürdürüldüğünü dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından minik öğrencilerin hazırlamış olduğu gösterilere geçildi. Semazen kıyafetleri giyerek, kısa bir sema gösterisi sunan minikler, ayrıca Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk oyunlarını sahneledi. Ront gösterileriyle de büyük beğeni toplayan öğrenciler, aynı zamanda da günün anlam ve önemini belirten şiirler de okudu. Tören, 10. Yıl Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 19:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?