5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Minikler hünerlerini sergiledi

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda sanat eğitimi alan ilköğretim öğrencileri, yıl sonu etkinlikleri kapsamında yeteneklerini sergiledi. Gerçekleştirilen etkinlikte; klasik müzikten seçkiler sunuldu.

MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Müzik Programı öğrencileri sahne alarak, klasik eserleri yaylı ya da üflemeli çalgılar eşliğinde seslendirdi.

Öğrenciler flüt, obua, trambon, gitar, klarnet, viyolonsel, korno, arp, fagot, keman ve piyano eşliğinde ünlü konçerto, vals, dans ve sonatları dinleyenlerle paylaştı.
Devlet Konservatuvarı'nın ilköğretim 6. ve 7. sınıfında tam zamanlı olarak öğrenim gören genç müzisyenler arasından seçilen başarılı öğrenciler tek tek sahne alarak, izleyenlere klasik müzik ziyafeti sundu.

Gösteride; Devlet Konservatuvarı'nda eğitimi verilen her enstrümanın bir öğrenci tarafından takdim edildi. Daha sonra Müzik Programı öğrencilerinin ardından İlköğretim Orkestra 6.-7. ve 8. sınıf öğrencileri sahne alarak yaylı sazlar eşliğinde klasik müzik dinletisi sundu. Genç keman, viyola ve viyolonsel sanatçılarının Şef Münif Akalın yönetiminde Vivaldi'den seslendirdiği eserler büyük beğeni topladı.

Gösterinin ikinci bölümünde sahne alan Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Bale Ana Sanat Dalı öğrencilerinin performansı ise izleyenlerden büyük alkış topladı. Les Sylphides (Chopiniana) Balesi'ni sergileyen balet ve balerinler, sahnede vals ve küçük danslarla etkileyici bir oyun ortaya koydu.

Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Bale Ana Sanat Dalı öğrencileri ise performanslarıyla ilgi gördü. Les Sylphides (Chopiniana) Balesi'ni sergileyen balet ve balerinler, sahnede vals ve küçük danslarla etkileyici bir oyun ortaya koydu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?