5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Minikler yeteneklerini sergilediler

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'de faaliyet gösteren Fatih İlköğretim Okulu'nun minik öğrencileri, müzikal yeteneklerini sahne ışıklarıyla buluşturdu, büyüklerine Türk Sanat Müziği'nden seçkiler sundu.

Yıl sonu etkinlikleri kapsamında Akdeniz Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğeyse yoğun ilgi gösterildi. Müzik Öğretmeni Işık Karaaslan yönetiminde yaklaşık bir buçuk saat boyunca sahnede kalan öğrenciler, son günlerin sevilen parçalarının yanı sıra bir dönemin nostaljik parçalarından da eserler seslendirdi.

Öğrencilerin oluşturmuş olduğu 40 kişilik koroya; 6 kişilik saz ekibinin yanı sıra 3 kemanla birlikte klarnet, darbuka, def ve org da eşlik etti.Etkinlik öncesinde konuşan Karaaslan, öğrencilerin sanatla kendilerine güvenlerini sağlamayı amaçladıklarını aynı zamanda da doğuştan sahip oldukları müzikal yetenekleri de gün ışığına çıkartmaya çalıştıklarını söyledi.

Karaaslan, etkinliğin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine dikkat çekerek, bu tür müzikallere gösterilen ilginin de her geçen yıl bir önceki yıla göre daha da artacağına inandığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 13:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?