4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Miniklerden bilime 70 proje

MİNİKLERDEN BİLİME 70 PROJE

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Geliştirme Vakfı Özel Mersin İlköğretim Okulu bu yıl 11.’sini düzenlediği ‘Bilim Şenliği’ne okul öğrencilerinin hazırladığı 70 proje katıldı.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu Beldesinde bulunan okul yerleşkesi içinde gerçekleştirilen Bilim Şenliği ile ilgili bilgi veren okul müdürü Seval Karakuş, “Bu şenliği her yıl düzenleyerek, öğrencilerimizde bilimsel merakı uyandırarak, bilimsel tutum ve becerilerin geliştirilmesine olanak sunuyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin bilimsel yöntem basamaklarını uygulamalarını sağlayıp, kendilerine güven duygusunu geliştirmelerini, yeni keşiflere ve çözümlere ulaşma heyecanı kazanmalarını hedefliyoruz” dedi.

Geçen yıllara göre proje sayısındaki artıştan memnuniyet duyduklarını dile getiren Karakuş, “Bu gün öğrencilerimizin hazırlamış oldukları 70 adet proje görücüye çıkmıştır. Bu projelerin bir kısmını öğrencilerimiz bireysel olarak hazırlamışlar, bir kısmını da ikili gruplar halinde hazırlamışlardır. Bütün öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Okulun 7. sınıf öğrencisi Utku Böcüoğlu, okul ve işyeri gibi genel kullanıma açık mekanlarda hijyeni sağlamaya yönelik tasarladığı hijyenik kapı kolu şenliğe katılanların ilgisini çekti. Bu tasarımda kapı kolunu akordeon boruyla kaplayan öğrenci, borunun arasına içi anti bakteriyel sıvıyla dolu sünger yerleştirdi. Böylece insanlar kapı kolunu her tutuşlarında hijyenik sıvı sayesinde ellerinin temiz kalması sağlanmış oldu.

Yoğun katılımın gerçekleştiği şenlikte, öğrenciler katılımcılara projeleri ile ilgili bilgilerde verdiler.

MİNİKLERDEN BİLİME 70 PROJE
MİNİKLERDEN BİLİME 70 PROJE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 15:19:02
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 16:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?