4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Miniklere 'boyama kitabı' jesti

MİNİKLERE 'BOYAMA KİTABI' JESTİ

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı'nın tamamlanmasının ardından tatile giren öğrencilerin, zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmesi amacıyla ilçe genelinde 20 sayfadan oluşan toplam 5 bin 200 adet 'boyama kitabı' dağıttı.

Eğlendirici olmasının yanı sıra çocukların zeka ve el becerilerinin gelişimine katkı sunan boyama kitaplarını, yaz tatiline giren anaokulu ve ilköğretim 1. sınıf öğrencilerine 'karne hediyesi' olarak dağıtan Türk, ziyaret ettiği okullarda öğretmenlerin sorun ve sıkıntılarını dinleyip, öğrenci velileriyle de ayak üstü sohbet etti. İlk olarak Camili ve Çay ilköğretim okullarını ziyaret eden Türk, daha sonra 23 Nisan İlköğretim Okulu'na giderek minik öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Çocuklara yaz tatilini nasıl değerlendireceklerini sorarak, almış olduğu yanıtların ardından miniklere öğütler de veren Fazıl Türk, burada gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, toplumların var oluşunun yanında bilim, sanat, edebiyat ve teknoloji alanındaki ilerlemelerinde eğitimin oldukça önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı. Bugün Türkiye'de eğitim alanında önemli sorun ve sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Türk, eğitimsiz bir toplumunsa hiçbir yere varamayacağının altını çizdi. Türk, “Dünyanın gelişmiş birçok ülkesinde eğitim konusu ilk planda gelirken, ülkemizdeyse 87 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez eğitime ayrılan bütçe ilk sırada yer alıyor. Belediye olarak, bizler de öğrencilerimizin eğitimlerine imkanlarımız ölçüsünde destek veriyoruz” dedi. Gelişmiş ülkelerde eğitimi; sağlık ve adalet hizmetlerine ayrılan bütçenin takip ettiğini anlatan Türk, aynı durumun Türkiye'de de gerçekleşmesi umudunu taşıdıklarını, beklentilerininse sağlık ve adalete ayrılan bütçenin arttırılması olduğunu dile getirdi.

Türk, “Eğitim gibi adaletin olmadığı veya geciktiği ülkelerde de halk yararına hiçbir hizmet olamaz. Çünkü adaletin gücü, güçlünün karşısında zayıfı, halk kesimini korur. Bu konuda halkımızda hiçbir problem yok. En büyük problem idarededir. İyi bir idare olsa ülkemizde tek bir yoksul kalmaz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 18:13:04
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 18:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?