5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Miniklerin dişleri kontrol edildi

SİLİFKE'DE ÖĞRENCİLERE DİŞ TARAMASI

Mersin'in Silifke ilçesinde öğrenciler, Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi'nde görev yapan diş hekimleri tarafından diş taramasından geçiriliyor.

Silifke Kaymakamlığı, Sağlık Grup Başkanlığı ve Devlet Hastanesinin katkılarıyla yapılan diş taraması, ilçe merkezi ile belde ve köylerde bulunan ilköğretim okullarındaki ana sınıfı, 1. ve 5. sınıf öğrencilerine yapılıyor.

Kabasakallı İlköğretim Okulu öğrencilerine de ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi veren Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi doktorlarından Sevgi Taş ve Seylan Eker, öğrencileri tek tek muayene edip, diş macunu hediye ettiler.

Öğrencileri ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendiren Taş, amaçlarının öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi anlatmak, ayrıca onların ağız ve diş sağlığı muayenesini yaparak varsa mevcut çürükleri tespit etmek olduğunu kaydetti.

Çürük dişi olan öğrencileri Diş Sağlığı Ünitesine yönlendirerek gerekli tedavilerini de yapacaklarını ifade eden Taş, "Sağlık Bakanlığımız tarafından her yıl yaptırılan, Kaymakamlığımız, Sağlık Grup Başkanlığımız ve Hastanemiz tarafından desteklenen bu kampanya ile çocuklarımıza doğru diş fırçalamayı anlatarak 'ağaç yaş iken eğilir' atasözüne uygun olarak gelecekte ağız ve diş sağlığının önemini bilen bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Böyle bir nesil yetiştirmeyi de başarırsak amacımıza ulaşmış olacağız" diye konuştu.

Taş, ilçedeki bütün köy ve beldelerdeki ilköğretim okulları ile ilçe merkezindeki ilköğretim okullarına da ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

SİLİFKE'DE ÖĞRENCİLERE DİŞ TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 12:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?