4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Miniklerin 'hızlı tren' keyfi

MİNİKLERİN 'HIZLI TREN' KEYFİ

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen, 'Ülkemi Seviyorum, Milli Servetimi Koruyorum' adlı proje kapsamında minik öğrenciler, veli ve öğretmenleriyle birlikte Mersin-Pozantı-Mersin hattını 'hızlı tren' ile gezdi.

Mersin Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Toplumsal Dayanışma Projesi'ne bağlı olarak uygulamaya konulan projeyle birlikte gerçekleştirilen tren gezisine, ilköğretim 2. sınıf öğrencisi toplam 250 çocuk, okul aile birliklerinde aktif olarak görev alan 250 öğrenci velisi ve 16 öğretmenin katıldığı bildirildi. Söz konusu öğrencilerin, maddi durumu iyi olmamasına karşın derslerindeki başarılarının yanı sıra davranış ve tutumlarıyla örnek olabilecek öğrenciler arasından seçildi kaydedildi.

İlköğretim öğrencilerinin bilinçlendirilerek, kamuya ait ortak malların korunmasının sağlanması ve milli servetin korunması noktasındaki 'gönüllü' sayısının arttırılmasını amaçlayan projeyle birlikte aynı zamanda da Türkiye ekonomisine dolaylı olarak katkıda bulunulmasının amaçlandığı dile getirildi. TCDD 6. Bölge Müdürlüğü'nce tahsis edilen hızlı trenle gerçekleştirilen seferde; 'Mersin-Pozantı-Mersin Hattı'nda yer alan tarihi yerler ve turistlik bölgelerin ziyaret edildiği belirtilirken, 25-26 Aralık 2010 tarihlerini kapsayan gezilerin de 2 ayrı grup halinde gerçekleştirildiği bilgisi verildi. Etkinlikle birlikte ayrıca demiryolu ulaşımının önemi ve tren seyahatlerinin avantajlarının da ortaya konulmaya çalışıldığı dile getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2010 Cuma 17:40:03
Güncelleme :31 Aralık 2010 Cuma 18:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?