4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Miras'a Hindistan'dan ödül

MİRAS'A HİNDİSTAN'DAN ÖDÜL

Mersinli gazeteci Mehmet Miras, deniz kaplumbağalarıyla ilgili çekmiş olduğu fotoğraflar nedeniyle Hindistan'ın Kaka Üniversitesi'nce düzenlenen; '30. Uluslararası Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu' kapsamında ödüle layık görüldü.

76 ülkeden gelen ve alanından uzman profesörlerin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyum kapsamında, Hindistan'ın Orissa kumsallarında markalanıp, göç yoluyla üremek için Mersin sahillerine gelen caretta caretta türü yeşil deniz kaplumbağalarının yaşam hikayesini fotoğraflayan Miras, 100 fotoğraf karesinden oluşan bir sergiyi de meraklısının beğenisine sundu. Mersin'i de tanıtıcı fotoğrafların yer aldığı sergisi yoğun ilgi gören Miras, Hindistan Yaban Hayatı ve Bitkileri Koruma Genel Başkanı State District tarafından da yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle ödüllendirildi. Bu ödülün kendisi açısından büyük bir onur olduğunu kaydeden Miras, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olarak öne çıkmasının yanında yaban hayatı açısından da önemli bir ülke olan Hindistan'da, Türkiye'yi ve Mersin'i en iyi şekilde tanıttıklarını söyledi.

Düzenlemiş olduğu sergiyle birlikte deniz kaplumbağalarının Türkiye'de büyük bir ciddiyetle korunduğunu gözler önüne serdiklerini anlatan Mehmet Miras, “Orada çok sıcak bir ilgiyle karşılandık. Fotoğraflarla Mersin'in ve Mersinlilerin caretta carettalara olan ilgi ve sevgisini de ortaya koyduk” dedi. Öte yandan Miras'ın, 2001 yılında Mersin sahillerini ve deniz kaplumbağalarının yaşamlarını Güney Amerika'nın İndiago kentinde düzenleyeceği sergiyle tanıtacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 17:32:00
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 17:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?