2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

'Misyonerlik faaliyetlerine karşıyız'

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz ile Anadolu Katolik Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese, Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret etti.

Yabancı konuklarını makamında kabul eden Kocamaz, yaklaşık 1 saat süren görüşmede konuklara kentin tarihi hakkında bilgi verdi.

Kocamaz, Tarsus'un 10 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olduğunu belirterek, "Tarsus birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kenttir. Her dönemde cazibe merkezi olmuş önemli bir yerleşim birimidir. Eshab-ı Kehf, Hz. Danyal Peygamber'in kabri, Saint Paul Kuyusu ve birçok ünlü ve din adamların yaşadığı Tarsus, tüm dinler için kutsal bir mekandır. Biz Tarsuslular herkesin dinini özgürce yaşamasına karşı değiliz. Mevcut müzede ayin yapılabilir. Ancak bu konuda onay makamı yerel yönetim değil hükümettir ve ülkeler arası anlaşma gerektirir. Biz gizli ve misyonerlik faaliyetlerine karşıyız. Ziyaretiniz için de teşekkür ederim" dedi.

Büyükelçi Cuntz ise, "Saint Paul Yılı" açılışına Tarsus halkının göstermiş olduğu ilgiden dolayı Belediye Başkanı Kocamaz'a teşekkür ettiğini belirtti.
Konuşmaların ardından Kocamaz, Büyükelçi Cuntz'a, Kutalmışoğlu Süleyman Şah Anıtı'nın maketini hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 11:57:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?