5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Miting gibi açılış

Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Adayı Burhanettin Kocamaz'ın Fevziçakmak Mahallesi'ndeki seçim bürosu açılışı mitinge dönüştü. Mahalle sakinleri, Başkan Kocamaz ve ekibini havai fişek gösterisi, konfeti ve alkış yağmuruyla karşıladı.

"Başkan Kocamaz seni kimse yıkamaz", "Durma ilerle Tarsus seninle", "Tarsus seninle gurur duyuyor" ve "Tarsus'un mimarı Başkan Kocamaz" sloganlarıyla mahalleyi inleten Fevziçakmaklılar, Kocamaz'a sevgi gösterilerinde bulundu.

Kocamaz, soğuk havaya rağmen kendilerini coşkuyla karşılayan Fevziçakmak Mahallesi sakinlerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kocamaz, "Sizler böyle dik durduğunuz sürece, sizler gittiğimiz her semtte, her mahallede bizi böyle coşkuyla karşıladığınız sürece Allah'ın izniyle bizim önümüzde hiç kimse, hiçbir siyasi parti duramayacaktır. Siz Tarsus'ta bu birlikteliği, bu Kuvva-i Milliye hareketini 1994'te başlattınız, 1994'ü Tarsus'ta milat ilan ettiniz ve 'bugüne kadar Tarsus'u değişik partilerden Türkiye'yi yöneten siyasi iktidarın temsilcileri yönetti, ama biz bunlardan beklediğimiz hizmeti, beklediğimiz desteği, Tarsus'a sahip çıkmayı göremedik. Bu işi ancak biz yaparız yönetime el koyuyoruz' dediniz ve kendi içinizden çıkmış bir köylü çocuğu olarak hasbelkader bizi göreve getirdiniz. O günden bu yana gece gündüz demeden, uykusuz, parasız, tatil yapmadan, sağlığımızı hiçe sayarak kıt imkanlarla hizmet vermenin gayretini güdüyoruz, çabasını gösteriyoruz. Tarsus sizlerin gayretiyle, sizlerin desteğiyle bir yerlere geldi. 1994'te ve daha sonra doğan çocuklar bu kentin en şanslı çocukları onlar, Tarsus'un o kötü halini, sokaklardan fosseptiklerin aktığı günleri görmediler. Allah'a çok şükür Tarsus o günleri geride bıraktı" dedi.

"15 yıldır bizleri tanıyorsunuz. 15 yıldır ne söz verdiysek arkasında durduk" diyen Kocamaz, şunları söyledi:
"Biz hizmeti beceririz, kentleşmeyi beceririz, Tarsus'u Türkiye'de marka kent yaparız. Beceremediğimiz bir tek şey var, biz yalan söylemeyi beceremeyiz. Tarsus'ta tünelin ucu görülmüştür. 15 yıldır verilen bir mücadelenin sonucunda Tarsus'un zor meseleleri başarılmıştır inşallah Tarsus'ta bundan sonraki yapılacak yatırımlar işsiz insanlarımıza iş olacak, onların mutfağında aş olacak, bekar gençlere de inşallah eş olacak. Bu siyasi iktidar Tarsus'u cezalandırmak için elinden ne gelirse yapıyor ve 6.5 yıldır iktidardalar, ama maalesef Tarsus'a bir çivi bile çakamadılar."
15 yıldır verdikleri mücadeleler sonucunda Tarsus sahillerinin turizm bölgesi ilan edildiğini vurgulayan Kocamaz, "Biz atık su arıtma tesislerini kurmasaydık sahillerimizin turizm bölgesi ilan edilmesi şansı yoktu. 15 yıldır mücadelesi verilen havaalanı projesi de inşallah hayata geçecek. Karboğazı kayak merkezi ilan edildi. Eskiden Karboğazı'nı birçok insanımız bilmezdi. 15 yıldır orada sürdürdüğümüz zafer şölenleriyle Karboğazı'nı hem Tarsuslu'ya hem de Ankara'daki sağır sultanlara duyurduk. 15 yıl Tarsus'ta organize sanayiyi hayata geçirmek için uğraştık ve 1994'ten sonra başlayan yatırımlarla orada 150 civarında fabrika kuruldu. Onbine yakın insanımız oradan evine ekmek götürme şansını yakaladı, ama bu iktidar ne yaptı organize sanayi gibi Huzurkent'i, Bağcılar'ı, Bağlarbaşı'nı, Nacarlı'yı ve İhsaniye'yi Tarsus'tan kopardı, Mersin'e yama yaptı" diye konuştu.

Berdan-1 fabrikasının yerine alışveriş merkezi, Çukobirlik'in yerine ise bölgesel hastane yapılacağını ifade eden Kocamaz, "Çukurova fabrikasının bulunduğu yer bir vakıf üniversitesi oluyor, hemen bu bölgenin az ilerisi fuar alanı oluyor ve orası 700 dönüm bir yeşil alan, bir kültür merkezi ve fuar alanı olarak Tarsus'a ve Çukurova'ya hizmet verecek. Bu mahallede hiç kimseyi mağdur etmeden Berdan ırmağının iki yanını da açacağız, bir gölet haline getireceğiz ve inşallah sizleri de o gölette sandallarla gezdireceğiz. Bu bölgeye ilk olarak belediyemizi getirdik, onun yanına adliye geliyor ve bu bölge inşallah artık Tarsus'un en hareketli bölgesi olacak. Fevziçakmak, Tarsus'un en güzel ve en ileri mahallesi olacak" dedi.

Herkesin sandığın başına gidip vatandaşlık görevini yapması gerektiğini vurgulayan Kocamaz, "Ben inanıyorum ki sandığın başına giden herkes elini vicdanına koyduğu zaman şu 15 yılı gözünün önüne getirdiği zaman 'Kocamaz' diyecek, 'üç hilal' diyecektir. Üçüncü ayda üçüncü sırada üç hilalin altında hepinizi toplanmaya davet ediyorum ve 30 Mart bayramında hepinizi Cumhuriyet Alanı'na bekliyorum. Sizlerde bu gönül bu yürek olduğu sürece Allah'ın izniyle bir kere yükselen bayrak asla yere inmeyecek" ifadelerini kullandı.
MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş da, Türkiye'nin bugün yoksulluk ve yokluk kıskacında olduğunu belirterek, vatandaşın işsizlik kıskacında inim inim inlediğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 11:00:43
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 11:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?