3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Miting gibi adaylık açıklaması

Mersin'de uzun süredir siyaset yapan Ender Turhan, AK Parti'nden merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.

Yaklaşık 2 bin kişinin katılımı ile mini bir mitinge dönen adaylık açıklamasında konuşan Turhan, Toroslar'ı, halkla birlikte yönetmeye talip olduğunu söyledi.
AK Parti Toroslar İlçe Teşkilatı önünde düzenlenen aday adaylığı açıklamasına, AK Parti ilçe yöneticilerinin yanı sıra Toroslar bölgesinde yaşayan yaklaşık 2 bin kişi katıldı. İlçe Başkanı Fatih Kalkan'ın konuşmasının ardından kalabalığı selamlayan Ender Turhan, uzun ve çetin bir yol olduğunu bilerek bu yola çıktığını söyledi.

Bugüne kadar hep insan ve hizmet aşkı ile hareket ettiğini, kimseye 'sen nerelisin, hangi görüştensin?' demeksizin hizmet ettiğini vurgulayan Turhan, "Ben hayatımda hiç etnik milliyetçilik yapmadım, ben hayatımda mezhepçilik yapmadım. Yaratılan herkesi yaratandan ötürü sevdim. Siyaseti ilkeli ve ahlaklı bir şekilde, etik kuralları içinde yaptım. 2004'te aday olamadım diye küsüp kaçmadım. Hep dava adamı oldum" dedi.

AK Parti iktidarı döneminde 2004 yılında çıkarılan Büyükşehir Belediye Kanunu ile belediyelerin yetki alanlarının arttırıldığını hatırlatan Turhan, "Merkezden artık ülke yönetmek yok, her şeyi artık yerelden birlikte, beraber yöneteceğiz. İçinizde yaşayan, bu yörede oturan bir kardeşiniz olarak şundan emin olun ki; bir yerel yönetici eğer bölgesinde durum analizi yapmıyorsa o bölgenin sorunlarının ne olduğunu bilemez. Biz kimseyi eleştirmiyoruz, ama biz burada projelerimizi, neler yapacağımızı anlatacağız. Allah nasip ederse biz yönetime geldiğimizde 34 mahallede halkımızla beraber önce o bölgenin sorunlarını tespit edeceğiz, onların önerilerini alacağız, katılımcılığı esas alacağız. Biz bu şehri birlikte yönetmeye talibiz. Şeffaflığı, katılımcılığı, demokrasiyi, denetlenilebilirliği, sürdürülebilirlik ilkesini esas alan, bugün için değil bizden sonra gelecek nesillere bir Toroslar bırakmak için bu göreve talibiz. Biz kendimiz için değil, koltuğa değil, hizmete talibiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 17:47:43
Güncelleme :1 Aralık 2008 Pazartesi 17:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?