3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Miting gibi iftar yemeği

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, 2 yıldır Ramazan ayında verdiği iftar yemeğinin üçüncüsünü bu yıl da 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Güneykent Mahallesi Anafartalar Spor Kompleksi'nde düzenlenen ve geleneksel hale gelen iftar yemeğine; MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, MHP İl Genel Meclis Üyesi Şuayip Kırmızı, Çiftlikköy Belediye Başkanı Bünyamin Yalınayaklı, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı ve protokol üyelerinin de yerde yemek yediği iftar yemeğinin ardından Kuran-ı kerim okundu. Daha sonra sahnelenen tasavvuf müziği de geceye renk kattı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu sene de yaklaşık 5 bin kişinin yer sofrasında buluştuğunu ifade ederek, iftar yemeğini düzenlemelerindeki amacın, Türk milletinde var olan dayanışma ve kaynaşma ruhunu ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

'Halil İbrahim Sofrası' olarak nitelendirilen iftar yemeğini geleneksel hale getirdiklerini kaydeden Tuna, 11 ayın sultanı Ramazan ayında iftar yemeğine gelip bu güzel manzarayı oluşturan Toroslar halkına teşekkür ederek, "Ramazan ayı birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ve yardımlaşma ruhunun en üst seviyeye çıktığı bir aydır. Bu güzel ayda düzenlemiş olduğumuz yemeğe katılanlara teşekkür ediyorum. Amacımız bu tür organizasyonlarla farklı yörelerden gelen insanlarımızı bir araya getirerek, tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 17:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?