4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mitingde 'barkod' sistemi

AK PARTİ MİTİNGİNDE 'BARKOD' SİSTEMİ

AK Parti Mersin İl Teşkilatı'nın yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'de düzenleyeceği mitinge kaç partilinin katılacağını tespit etmek amacıyla 'barkod' sistemi uygulayacağı bildirildi.

Türkiye'de ilk kez yaşama geçirilen sistemle mitinge gelen partili, elindeki barkodu cihaza okutarak alana girecek. Partilileri online takip edecek olan il örgütü, bu sistemin yakın zamanda diğer partiler tarafından da kullanılacağını savunuyor. Uygulama ile ilgili bilgi veren AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, ilçe başkanları ile mahalle temsilcilerinin kendi bölgelerinden mitingi takip etmek üzere belli sayılar söylediğini, oto kontrolü sağlamak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Salt, "Örneğin Silifke ilçe başkanı bize 5 bin kişiyle mitinge geleceğini söylüyor. Biz de ona göre kendisine 5 bin tane barkodlu kart veriyoruz. Partililerimiz miting alanına girerken kapıdaki görevliler aracılığı ile barkodunu okutacak. Bizler de ilçe başkanının verdiği sayı ile gelen sayısını karşılaştıracağız. Bu tür örnekleri mahalle temsilcileri için de verebiliriz. Bu barkodlu kartlardan 86 bin adet hazırlattık. 78 binini dağıttık, elimizde 8 bin tane kadar kaldı. Bu sistemle, mitinge katılanların tam sayısı da aşağı yukarı belli olmuş olacak" dedi.

Salt, buradaki amacın sadece mitinge katılanların sayısını tespit etmek olduğunu vurgularken, zaman zaman katılanların sayısı ile ilgili değişik rakamlar telaffuz edildiğini, böylelikle bunun önüne geçilmiş olacağını söyledi. Salt, bunun sadece kendi partililerine yönelik bir uygulama olduğunu, dışardan gelen vatandaşların barkod sistemine dahil olmadıklarını kaydetti.

AK PARTİ MİTİNGİNDE 'BARKOD' SİSTEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 19:06:01
Güncelleme :4 Eylül 2010 Cumartesi 12:29:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemil adanalı IP: 213.211.18.xxx Tarih : 4.09.2010 16:02:34

fişlemenin diğer bir şekli. silifkeye verdiğimiz barkodlar kimlere verildi, bakacaklar gelen olmamış, silifkeye yatırım yok. açıkca itiraf... devlet memurlarına verdiğimiz barkodlu  gelmemiş, sürgün...