30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mobil kreş işbaşında!

'MOBİL KREŞ' EĞİTİME BAŞLADI

Toroslar Belediyesi'nin, Avrupa Birliği (AB) Merkezi Finans ve İhale Kurumu'ndan aldığı, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Toroslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında yürütülen, 'Çocuklarımız İçin El Ele' Projesi faaliyetlerinden biri olan 'Mobil Kreş', eğitime başladı.

Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toroslar İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nın iştirakçi olduğu projenin eğitim startı öncesinde, Koray Aydın Stadı Konferans Salonu'nda düzenlenen bir törenle, proje kapsamında bilinçlendirme eğitimi alan mahalle muhtarları, okul öncesi öğretmenler ve ebe hemşirelere sertifikaları verildi. Toroslar Belediyesi Meclis Üyeleri, Toroslar İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali Kurucu, Mahalle Muhtarları, Ebe Hemşireler, Okul Öncesi Öğretmenleri ve Mersin Üniversitesi yetkililerinin katıldığı program, projede bugüne kadar sürdürülen faaliyetlerle ilgili sinevizyon gösterimi ile başladı.

Ardından proje kapsamında bilinçlendirme eğitimine katılanlara sertifikaları verilirken, bilinçlendirme eğitimlerini veren MEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğba Yelken, Öğretim Görevlileri Doç. Dr. Nurcan Gökçakan, Doç. Dr. Işıl Tanrıseven ve Yrd. Doç. Dr. Zülal Erkan'a birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Sertifika töreninin ardından Mobil Kreş'in eğitim startı verildi. Yusuf Kılıç Mahallesi Muhtarlık Binası yanında eğitime başlayan Mobil Kreş'e vatandaşların ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Mobil Kreş'in öncelikli olarak 'Okul Öncesi Eğitim'in az olduğu mahalleler olmak üzere Toroslar'ın her mahallesini karış karış gezerek hizmet vereceği bildirildi.

'MOBİL KREŞ' EĞİTİME BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 15:45:02
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 16:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?