4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Model uçak şenliği

MERSİN'DE MODEL UÇAK ŞENLİĞİ

Mersin'de, bu yıl ilki gerçekleştirilen '1. Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği', renkli görüntülere sahne oldu.

Türk Hava Kurumu (THK) Mersin Şubesi ile Mersin Üniversitesi'nin (MEÜ), Toroslar Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği model uçak şenliği, Halkkent Mahallesi'ndeki model uçak pistinde yapıldı. Mersin'in yanı sıra Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve Adana'dan sporcuların katıldığı şenlikte, 80'nin üzerinde model uçak, gösteri yaptı. Büyük ilgi gören şenliği Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin de izlerken, Toroslar Belediyesi Halk Oyunları ekibi de gösteri yaptı.

Şenlikle ilgili bilgi veren THK Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, amaçlarının, havacılığı Türk insanına sevdirmek, gençleri havacılığa özendirmek ve havacı bir gençlik yetiştirmek olduğunu söyledi. Atatürk'ün 'istikbal göklerdedir' lafını yerine oturtmayı hedeflediklerini kaydeden Atilla, "Buradaki uçaklar oyuncak gibi görünse de, ülke savunmamızı üstlenen en önemli insansız uçak 'Heron'ların, bu uçakların gelişmiş modeli olduğunu hatırlatmak isterim. Yani şu basit hobi, ileride ülke savunmasında çok önemli rol üstlenecek olan o insansız model uçaklara kadar uzanabilir. Buradan velilerimize ve öğretmenlerimize seslenmek istiyorum; lütfen gençlerimizi THK'na yönlendirin. Onları havacı yapalım, hem kötü alışkanlıklardan kurtaralım hem de ileride ülkemizin havacılıktaki önünü açmalarına yardımcı olalım" dedi.

Atilla, bu yıl ilki gerçekleştirilen şenliği, her yıl düzenlemek istediklerini de sözlerine ekledi.

Şenliği katılan sporculardan MEÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar ve Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Murat Özeren ise, lise yıllarından beri model uçakları merakı olduğunu ifade ederek, "Mersin Üniversitesi'ne geldikten sonra bu merak yeniden alevlendi. Özellikle havacılık tutkusu olan, uçmaya meraklı ve ileride pilot olmak isteyen gençler için bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Başlangıçta biraz masraflı bir hobi olarak görünse de eğer kırılmaz ve kaza olmaz ise, uçağı aldıktan sonraki tek masraf yakıt olacaktır" diye konuştu.

Etkinlik, RC model uçak uçuşları, motorlu yamaç paraşütü uçuşu ve RC model helikopter uçuşları ile devam etti.

MERSİN'DE MODEL UÇAK ŞENLİĞİ
MERSİN'DE MODEL UÇAK ŞENLİĞİ
MERSİN'DE MODEL UÇAK ŞENLİĞİ
MERSİN'DE MODEL UÇAK ŞENLİĞİ
MERSİN'DE MODEL UÇAK ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 14:13:02
Güncelleme :25 Nisan 2010 Pazar 16:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?