4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Model uçaklar' görücüye çıkacak

'MODEL UÇAKLAR' GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Mersin'de bu yıl ilk defa organize edilecek olan; 'Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği'ne geri sayım sürüyor. Şenlikte model uçaklar görücüye çıkarken, etkinlikler kapsamında ayrıca yamaç paraşütü uçuşu da gerçekleştirileceği bildirildi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Spor Kulübü ile Türk Hava Kurumu (THK) Mersin Şubesi tarafından ortaklaşa organize edilen MEÜ Hava Sporları Topluluğu ile merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce de desteklenen organizasyonun, 25 Nisan Pazar günü Halkkent'te yer alan Model Uçak Pisti'nde yapılacağı kaydedildi. Etkinlikle ilgili olarak THK Mersin Şube Binası'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısındaysa şenlikle ilgili olarak detay bilgiler verildi. Burada konuşan MEÜ Spor Kulübü Sekreteri Rüstem İs, Güneydoğu Bölgesi'ni kapsayan şenliğin yaklaşık 150 sporcunun katılımıyla gerçekleştirileceğini ifade ederek, gün boyu sürecek şenlikle birlikte RC model uçak uçuşları, motorlu yamaç paraşütü uçuşu ve RC model helikopter uçuşları yapılacağını söyledi.

THK Mersin Şube Başkanı Akın Atilla ise, şenliğin düzenlenmesindeki temel amacın; gençlere ve vatandaşlara havacılığı sevdirmek olduğuna dikkat çekerek, '1. Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği'ne de Mersin'in yanı sıra Adana, Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki tüm model uçak ve helikopter kullanıcısı sporcuların davet edildiğini hatırlattı. Akın Atilla, "Model uçaklar, bugün Türkiye'nin savunmasında da kullanılmaya başlandı. 'Heron' adı insansız ve radyo kontrollü uçaklar sınırların korunmasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne önemli katkılar sunuyor. Hobi amaçlı olarak bu sporu yapmak isteyenleri bu şenliğe model uçaklarla tanışmaları için şenliğe bekliyoruz" dedi.

'MODEL UÇAKLAR' GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
'MODEL UÇAKLAR' GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 16:33:05
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 21:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?