3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Moğolistan'lı öğrenciler Erdemli'de

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen Moğolistanlı öğrenciler Erdemli'de gösteri düzenledi.

Erdemli Tarımını Geliştirme Derneği (ERTARDER) tarafından Erdemli'ye davet edilen Moğolistan ekibine, Erdemli Lisesi Atatürk Spor Salonunda yaptıkları gösteri sonunda AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er ile çok sayıda kurum ve kuruluşlar tarafından birer Cumhuriyet Altını ve çeşitli hediyeler verildi.

Gecede bir konuşma yapan milletvekili Er, dünyanın en ücra köşesinde bile Türkçe konuşup, İstiklal Marşını okutanlara teşekkür ettiğini belirterek bir milletin kalkınması için eğitimin şart olduğunu kaydetti. Er, "Türkçe Olimpiyatı nedeniyle kan kardeşlerimizle gerçekleştirilen eğitim de bunun bir parçasıdır. Ata yurttan Anayurda gelen Moğolistanlı kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

ERTARDER Başkanı Cengiz Topel Yıldız da , Türk dilinin konuşulduğu her noktadaki insanlara yardımcı olacaklarını ifade etti. Konuk Moğolistanlı öğrenciler şiir ve halk dansları gösterisi ile geleneksel Moğolistan kıyafetlerinden oluşan bir de defile sundular.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 14:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?