5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Molotoflu saldırıya 5 gözaltı


Mersin'de bir siyasi partinin seçim bürosuna molotofkokteylli saldırı düzenledikleri belirlenen 5 kişi yakalandı. Şüphelilerden birinin annesi, adliyeye çıkarıldıkları sırada fenalık geçirdi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütüne yönelik yapılan planlı çalışmalar neticesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının 29 Mart mahalli seçimleri öncesi toplumu germek, seçim ortamını provoke etmek ve benimsedikleri adaylarına pirim kazandırmak amacıyla diğer siyasi parti bina ve seçim irtibat bürolarına yönelik molotoflu saldırı gerçekleştirecekleri bilgisi üzerine bu bölgelerde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Alınan tedbirler neticesi Akdeniz Mahallesi'nde bir siyasi parti seçim irtibat bürosuna molotoflu eylem gerçekleştiren 1 kişi suçüstü yakalanırken, şüphelinin ifadesi ve yapılan çalışmalar neticesinde 4 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı.

Eylem esnasında yüzlerini gizlemek amacıyla kullandıkları bez parçası ile birlikte yakalanan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün "bölücü terör örgütü içerisinde faaliyet göstermek ve molotof atmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Oğlunun ardından adliye binasına gelen şüphelilerden birinin annesi fenalık geçirdi. Kendini yerlere atan kadın, polisler tarafından güçlükle sakinleştirilerek dışarıya çıkarıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 14:36:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?