2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Motosiklet sürücüleri uyarıldı!

Mersin'in Silifke ilçesinde motosiklet sürücüleri, trafik ekipleri tarafından sürücü belgesi almaları ve kask takmaları konusunda uyarıldı.

Kask kullanımını yaygın hale getirmek, gürültü kirliliğini önlemek ve motosikletleri kayıt altına almak için denetim yapan Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, eksik evrakı bulunan motosikletleri trafikten men ederken, kask takmayan sürücülere de para cezası uyguladı.

Silifke Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli, ilçe genelinde kayıtlı 17 bin motosiklet bulunduğunu ve meydana gelen motosiklet kazalarının çoğunluğunun yaralama ve ölümle sonuçlandığı kaydetti. Yüceli, "Kazalar sonucu yaralanan vatandaşlarımızın çoğunun tedavisi mümkün olmayan derecede sakatlıklar geçirdikleri ya da tedavi esnasında hayatlarını kaybettikleri gözlemlenmektedir. Motosikletle yapılan trafik kazalarında, çarpışma ya da düşme esnasında kaskı bulunmayan sürücülerin kafa bölgesine almış oldukları darbeler, sürücülerin ciddi yaralanmalarına hatta ölümlerine neden olmaktadır" dedi.

Silifke'de toplam tescilli araç sayısının yarısına yakınının motosiklet olduğunu vurgulayan Yüceli, "Karayolları Trafik Kanunu'ndaki ilgili yönetmelik gereği yapılan denetim ve uygulamalarda kanunun içerdiği maddeler aykırı davranışta bulunan motosiklet sürücülerine cezai işlem uygulanıyor. Motosikletlerin sebebiyet verdiği trafik kazalarını en aza indirmek, cadde ve sokaklarda sürücülerin trafik güvenliğini sağlamak amacıyla sürücü ve tescil belgeleri dışında, kask kullanmayanlar kayıt altına alınmaktadır" diye konuştu.

Şehir merkezinde gürültü kirliliğine neden olan ve ruhsatı bulunmayan motosikletlerin yapılan denetimlerle toplandığına dikkat çeken Yüceli, "Halkın rahat ve huzurlu bir şekilde yaşam sürmeleri için günün değişik saatlerinde ilçe merkezinin değişik yerlerinde denetim yapan trafik ekiplerimiz, eksozundan fazla gürültü çıkararak çevreyi rahatsız eden, ayrıca evrakları eksik bulunan motosikletleri, trafik kurallarına uymadıkları için toplamaya devam ediyor. Yapılan denetimlerde özellikle eksozları açık olan, cadde ve sokaklarda aşırı hız yaparak halkın huzurunu kaçıran motosikletler ile ruhsatsız, plakasız ve kaçak motosikletlere dikkat ediliyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?