30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Motosiklet sürücülerine ücretsiz kask

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE ÜCRETSİZ KASK

Mersin’in Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaz aylarında artan motosiklet kullanımı nedeniyle sürücülere ücretsiz kask dağıttı.

Tüvturk’un katkılarıyla gerçekleştirilen kask dağıtımı İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi ve trafik ekiplerinin katılımıyla Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Trafik araçlarını gören bazı motosiklet sürücüleri önce ceza yazılacak endişesiyle ara sokaklara girerken, polislerin uyarısı ile kasklarını almaya gittiler. Motosiklet sürücülerine önce uyarılarda bulunan Müdür İmişçi, daha sonra da kaskları dağıttı.

Polisin görevinin sadece trafik kanunlarını uygulamak ve bununla ilgili cezai işlem yapmak olmadığını ve önleyici hizmet verip vatandaşların can güvenliğini sağlamak olduğunu söyleyen İmişçi, şöyle konuştu:

“Önümüzdeki günlerde Silifke’nin farklı yerlerinde 10’ar 20’şer adet olarak kask dağıtımı çalışmamız devam edip, trafikte kasksız şekilde seyreden motosiklet sürücülerini uyararak kendilerine kask hediye edeceğiz. Bunu sadece kendi can güvenlikleri açısından değil trafikte seyreden bütün insanlar için gerekli olduğunu bir kez daha hatırlatmak için yapacağız. İlçemizde motosiklet sayısı 19 bine ulaşmış bulunmaktadır. Onun içindir ki motorlar üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Sürücüleri trafik kurallarına uymaları için uyarıyoruz. Tescilsiz, insanları rahatsız eden ve can güvenliklerini tehlikeye atan bir takım motosikletlerle ilgili tespit çalışmalarımız ve cezai uygulamalarımız devam ediyor.”

Alınan önlemler sayesinde ilçedeki trafik kazalarının azaldığına dikkat çeken İmişçi, kaza olmaması için sürücülerin hem kendi, hem de çevredeki vatandaşların can güvenliklerine önem vermelerini ve trafik kurallarına uymalarını gerektiğini sözlerine ekledi.

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE ÜCRETSİZ KASK
MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE ÜCRETSİZ KASK
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2011 Cuma 12:20:05
Güncelleme :24 Haziran 2011 Cuma 14:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?