4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MTB'de Özdemir güven tazeledi

Mersin Ticaret Borsası'nda (MTB) 8 ve 15 Ocak'ta gerçekleştirilen Meclis ve Yönetim Kurulu seçimleri sonucunda mevcut başkan Abdullah Özdemir, yeniden başkanlık görevine getirilerek güven tazeledi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Abdullah Özdemir, geride kalan dönemi; borsanın fiziksel altyapı eksikliklerinin tamamlanması ve kurumsal imajının güçlendirilmesi dönemi olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Özdemir, söz konusu dönemde bir apartman katında hizmet vermeye çalışan borsayı, şehrin girişinde yer alan ve borsacılık faaliyetlerinin çok daha rahat yapılabileceği bir komplekse kavuşturduklarını hatırlattı.

Yeni hizmet döneminde borsanın üyelerine yönelik hizmetlerinin sayısını ve kalitesini artırmayı hedeflerini anlatan Özdemir, MTB'nin bugün Türkiye'de faaliyet gösteren borsalar arasında üyelerine en ucuz hizmeti veren borsaların başında yer aldığını, bunun yanında da hizmet kalitesini arttırırken, üyelere de ek bir maliyet getirilmemesine dikkat ettiklerini anlattı. Yeni dönemdeki hedeflerle ilgili olarak bilgiler de veren Abdullah Özdemir, bu hedeflerin başında da Türkiye'nin ilk 'Bakliyat Alım-Satım Salonu'nun aktif hale getirilmesinin yer aldığını söyledi.

Özdemir, yerel yönetimlerle de işbirliği yapılarak, Mersin'de canlı hayvan pazarı ile birlikte modern bir kesimhane ve entegre et işleme tesisinin kurulması için de çaba sarf edeceklerini ifade ederek, üyelerin internet üzerinden online işlem yapmasına olanak sağlanacağını, uzak ilçelerde de tescil büroları kurulacağı bilgisini verdi. Ar-Ge çalışmalarına da ağırlık vereceklerini vurgulayan Özdemir, borsa üyelerine proje hazırlama noktasında da gereken tüm desteği vereceklerini belirtti.

Belirlenen hedeflere ulaşılması durumunda MTB'nin, Türkiye ölçeğinde örnek bir borsa haline geleceğini savunan Abdullah Özdemir, "Yeni dönemde borsamız hizmetleri ve faaliyetleriyle Mersin'in ekonomik, sosyal, sportif ve sanat yaşamında ağırlıklı bir rol oynamaya devam edecek" diye konuştu.

Öte yandan, Abdullah Özdemir'in yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirildiği seçimlerin ardından Mersin Ticaret Borsası Meclisi de şu isimlerden oluştu: "Necati Naran, Hüseyin Arslan, Osman Biçer, Şerafettin Memiş, Aslan Temurtaş, Mustafa Sarıçiçekli, Ümit Işık, Ömer Kaluti, Sait Serttaş, Şükrü Güven, Şükrü Diyab, Yusuf Asfuroğlu ve Hüseyin Düzova." Disiplin Kurulu Asil Üyelikleri'ne de şu isimlerin seçildiği bildirildi; "Aydan Kaymaz, Hayri Kolukısa, Mithat Deletioğlu, Necati Tamer Arısoy, Rişal Irmak ve Yusuf Özbek."

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 22:35:58
Güncelleme :19 Ocak 2009 Pazartesi 22:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?