4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MTSO 125 yaşında

MTSO 125 YAŞINDA

Türkiye'nin en eski odalarından biri olarak öne çıkan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kuruluşunun 125. yıldönümünü görkemli bir geceyle kutladı.

HiltonSA Mersin Oteli'nde gerçekleştirilen ve yoğun ilginin gösterildiği geceye; Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Vali Güzeloğlu, MTSO'nun kentin gelişimine önemli bir katkı sunduğunu vurgulayarak, odanın kentin sahip olduğu zenginliklerin ileriye taşınmasında, dinamiklerin harekete geçirilmesinde önemli çaba ve girişimleri olduğunu anlattı. MTSO'nun, Türkiye'de çok az rastlanır kurumsal geçmişe, bir başarı öyküsüne sahip olduğunu kaydeden Güzeloğlu, “Yenilikçilik kavramını kentin gündemine taşıyan kentin gelişiminde olduğu gibi bölgenin kalkınması ve ülkenin gelişmesinde son derece önemli rol oynayan MTSO'nun, kuruluş yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu ise, Mersin'in yüzyıllar boyu tarım, ticaret ve turizmde kendini öne çıkartabilmeyi başardığını, bugün de söz konusu sektörde varlığını derinden hissettirdiğini dile getirdi. 125 yıl gibi köklü bir geçmişe sahip olan MTSO'nun, kente olan katkısının ve üstlenmiş olduğu misyonun yadsınamayacağını kaydeden Sığırcıkoğlu, Mersin'in sorun ve sıkıntıların çözülebilmesinde de MTSO ile ortak hareket ettiklerini ve önümüzdeki dönemde de yine ortak hareket etme arzusunda olduklarını söyledi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 125. yılı kutlamanın gururunu yaşadıklarının altını çizerken, MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi de geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de Mersin'in kalkınması ve ileriye doğru adım atabilmesi noktasında var güçleriyle çalışacaklarını dile getirdi.

MTSO 125 YAŞINDA
MTSO 125 YAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2010 Çarşamba 18:13:00
Güncelleme :23 Aralık 2010 Perşembe 14:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?