4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MTSO fuarlardan umutlu

İŞ DÜNYASI FUARLARDAN UMUTLU

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, kriz ortamında tanıtım ve yatırım yapmayı bisiklete binmeye benzeterek; "Pedal çevirmeyi bırakırsanız düşersiniz" uyarısında bulundu. Aşut, büyümek için yeni pazarlar, müşteri bulunması için de ekonominin pedalının çevrilmesinin şart olduğunu savunarak, bu nedenle elde bavul koşulması, fuarlarla Ar-Ge ile yenilikçik fikir ve ürünlerle markalaşılarak rekabetçi olunması gerektiğini söyledi.

MTSO ve Forza Fuarcılık tarafından Yenişehir Fuar Merkezi'nde bu yıl 4.'sü organize edilen; 'Emlak ve Yapı Fuarı'nın açılışında konuşan Şerafettin Aşut, ardı ardına düzenlenen fuarlarla birlikte Mersin'in hem bölgesel, hem ulusal, hem de uluslararası düzeyde ciddi bir tanıtım atağına geçtiğini kaydetti.

Fuarların sadece sektörlerin, ürün ve hizmetlerini tanıtıp pazarladıkları bir yer değil, aynı zamanda da firmaların birbirlerini tanıma fırsatı da buldukları buluşmalar olarak öne çıktığını anlatan Aşut,söz konusu fuarlarda firmaların temel amacının; 'sıcak satış' olarak tabir edilen şeyi gerçekleştirmekten de öte müşterileriyle buluşmak ve kendilerinin de piyasada yer aldıklarının mesajını verebilmek olduğunu dile getirdi.

"FUARLAR, FİRMALARA KAYBETTİKLERİ PAZARI YENİDEN KAZANDIRACAK"

Aşut, "Mersin, yapı ve emlak sektörüne 4. kez ev sahipliği yapmanın ve kriz döneminde bile fuarlara ara vermeden başarıyla devam etmenin gururunu yaşıyor. Kriz öncesi ekonomik düzeye ve pazar hacmine ancak 2013 yılında ulaşılabileceği tahmin ediliyor. Bu noktada da durarak, bekleyerek bu seviyeye tekrar gelemeyiz. Fuarlar, firmalarımıza kaybettikleri pazarı tekrar yakalama imkanı veren, artan rekabette daha yenilikçi çözümler bulmaya zorlayan, bunun yanında da hem ulusal, hem de uluslararası piyasalarla

yeniden iş yapmasını sağlayan önemli aktivitelerdir. Yapılan araştırmalarda; düzenli olarak fuarlara katılan firmaların pazar paylarını arttırırken, ciddi anlamda marka değeri oluşturdukları görülmektedir" dedi.

'Mersin 4. Yapı ve Emlak Fuarı'nın bu yıl 100'ün üzerinde yerli ve yabancı kurum, kuruluş ve firmayı ağırlayacağı bilgisini de veren Şerafettin Aşut, fuarı aynı zamanda da inşaat mühendislerinden oluşan 250 kişilik bir Suriye heyetinin de ziyaret edeceğini, bu durumun da başlatılan çalışmaların doğru hedefi vurduğunu ortaya koyduğunu savundu. Aşut, iklimi ve turizm potansiyeli nedeniyle yazlık konut alımları konusunda Mersin'in ilgi çekerek, dikkatleri üzerinde topladığını ifade etti. 'Yapı ve Emlak

Fuarı'na yurtdışından özellikle Irak ve Hollanda başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden de ziyaretçinin ilgi duyduğunu kaydeden Aşut, Mersin'in sahip olduğu doğal güzellikleri ve diğer özellikleriyle de 'yaşanabilir iller listesi'nin başında yer aldığının altını çizdi.

"BÜYÜMEK, YENİ PAZARLAR VE MÜŞTERİ BULMAK İÇİN PEDAL ÇEVİRMELİYİZ"

Mersin'deki konut sayısı artışının, Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde olduğunu vurgulayan Aşut, "Bu durum da Mersin'in cazibesini göstermektedir. Fuar, inşaatta yeni teknolojileri tanıtma, özellikle inşaat yapan firmalarla, inşaat malzemesi satan firmaları bir araya getirme açısından önemli bir organizasyon niteliğinde. 'Mersin 4. Yapı ve Emlak Fuarı', uygun koşullarda konutunu, yazlıklarını yenilemek, restore etmek isteyen nihai tüketicilere de uygun fırsatlar sunuyor" diye konuştu.

Mersin'de yapılaşmanın her geçen gün arttığını, bu kapsamda da fuarın yapı ve emlak sektörü için önemli bir yatırım ve buluşma noktası olarak da öne çıktığını savunan Aşut, kentteki dikkat çekici gelişmelerin fuarla birlikte önemini daha da arttırdığını söyledi.

Aşut, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Geçtiğimiz yıl ki fuarda olduğu gibi birçok emlak firması da konut ve işyerlerini tanıtarak konut satışı gerçekleştirme fırsatı yakalayacak. Krizde tanıtım ve yatırım yapmak bisiklete binmek gibidir. Pedal çevirmeyi bırakırsanız düşersiniz. Büyümek için yeni pazarlar, müşteriler bulmak için ekonominin pedalını çevirmek zorundayız. Bavulumuz elimizde koşturmak zorundayız. Fuarlarla, Ar-Ge ile, yenilikçi fikir ve ürünlerle markalaşarak rekabetçi olmak zorundayız.

Mersin'in girişimci ruhu bu güce sahip."

İŞ DÜNYASI FUARLARDAN UMUTLU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 15:31:04
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 16:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?