3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

MTSO kuruluş yıldönümünü kutladı

Türkiye'nin en eski odalarından biri olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kuruluşunun 123. yıldönümünü kutluyor.

Kutlama etkinlikleri kapsamında ilk tören, bugün Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve hemen ardından da İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle başlayan kutlama etkinliğine; MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Başkan Yardımcısı Faik Burakgazi, MTSO Meclis Başkanı İbrahim Kiper ile birlikte oda yöneticileri ve üyeler katıldı.

Burada konuşan İbrahim Kiper, oda olarak kurumsallaşmayı hayata geçirerek, Türkiye'nin en modern ve öncü odaları arasında yer aldıklarına dikkat çekerek, üyelerinin mesleği gelişiminde sürekli yanlarında olmayı bir vizyon edindiklerini, bunu yanında kentin sorunlarının çözümü noktasında taraf olduklarını ve Mersin'in 'bir dünya kenti' haline getirilmesi amacına da hizmet ettiklerini anlattı.

Bugün gelinen noktada 20 bin üyeye ulaştıklarının altını çizen Kiper, söz konusu üyelerden aldıkları maddi destekle birlikte Mersin'in ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmasını sağlayacak projeler ürettiklerini belirtti.

Kiper, bunun yanında Mersin'in ve Türkiye'nin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yürüten bir sivil toplum örgütü olduklarının da altını çizdi. Kiper, "Elimizdeki kayıtlara göre; odamızın 1926 yılında 144 olan üye sayısı bugün 20 bine ulaşmıştır. Bugün sadece ticari ve ekonomik hayatta çalışmalar yapmakla kendimizi sınırlamadık, Mersin'in sosyal ve kültürel yönden gelişimini sağlayacak çalışmaların ya bizzat içinde yer almış ya da bizzat bayraktarlığını üstlendik. Bu bayrağı da en üst noktaya taşıma çabası içindeyiz" dedi.

Mersin ve Türkiye için bundan sonraki süreçte de canla başla çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Kiper, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hizmetleri asıl işlerinin dışında gönüllük ilkesiyle, Mersin sevdasıyla yapan değerli çalışma arkadaşlarım; kuruluşu Hasip Bey başkanlığında; Hacı Ali Saydavi, Abdullah Merzuk, Harambalos Şatır ve Salyanzade İbrahim Bey tarafından gerçekleştirilen odamızın, kurulduğu günden bugüne kadar görev yapanlara, çalışanlarına ve üyelerine şükranlarımı sunarım."

Konuşmaların ardından MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile Meclis Başkanı İbrahim Kiper, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören; oda yönetici ve üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 16:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?