4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MTSO Meclisi, İTO'ya karşı

MTSO MECLİSİ, İTO'YA KARŞI

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclisi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi ile karşı karşıya gelecek. İş dünyasının iki temsilcisi, bu kez ekonomi alanında değil sportif bir müsabakada birbirlerine rakip olacak. 'Dostluk Maçı'na ise tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı ev sahipliği yapacak.

MTSO bünyesinde oluşturulan futbol takımıysa işe ciddiye alıyor. İTO Meclisi karşısında 'mutlak galibiyet' arayan Mersinli işadamları, halı saha antrenmanlarıyla söz konusu karşılaşmaya sıkı hazırlanıyor. İki takım arasında 18 Nisan Pazar günü oynanacak olan mücadeleye yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor.

Etkinlikle ilgili olarak açıklamalarda bulunan MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Mersin'in çok yönlü gelişebilmesi adına ellerini taşın altına koyduklarını, bu noktada da sadece ekonomi alanında değil, aynı zamanda da kültürel ve sportif alanda ortaya konulan çalışmaların da meyvesini topladıklarını anlattı. MTSO üyeleri ve oda çalışanları arasında daha önce başlatmış oldukları sportif etkinliklerin, Türkiye genelinde birçok odanın da ilgisini çektiğini anlatan Burakgazi, bununla ilgili olarak da İTO Meclisi Futbol Takımı'nın kente 'Dostluk Maçı' oynamak için geleceği bilgisini verdi. Burakgazi, Mersin'in tanıtımında sportif ve kültürel etkinliklerin de önemli bir katkısı olduğunu vurgulayarak, buradaki asıl amaçlarınınsa; spor aracılığıyla dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi, kentlerle birlikte bölgelerin birbirlerini tanıması olduğunu söyledi.

Tam da bu noktada İTO Meclis Futbol Takımı'nın Mersin'e gelerek, sportif bir organizasyona katılmasını oldukça önemsediklerini ifade edene Faik Burakgazi, “Bir Çin Atasözü der ki; 'Büyük yolculukların küçük bir adımla başlar'. Kentimizdeki spor şölenleri organizasyon olarak büyüyor. Mersinlilerden ricamız; bu tür organizasyonları destekleyerek; hem kentlilik bilincinin artmasına yardımcı olmaları, hem de kentimizin tanıtımına yardımcı olmaları" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 13:49:05
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 15:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?