2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

MTSO'nun projesi turizmi de emlağı da canlandıracak

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) "Kapatmayın Kiralayın Projesi" bu yaz hayata geçiriliyor.

MTSO tarafından geçen yıl Haziran ayında başlatılan "Kapatmayın Kiralayın Projesi", bu yaz 6 pilot beldede başlıyor. Çeşmeli, Kargıpınarı, Tömük, Arpaçbahşiş, Limonlu ve Kumkuyu beldelerinde bulunan 25 sitedeki 172 konut apart otel olarak hizmet verecek. Ucuzluğu nedeniyle alınan, ancak yılın büyük bir kısmında kullanılmayan bu konutlar, yıllardır Mersin’de dillendirilen, ancak hayata geçirilemeyen "İkinci Konutları Turizme Kazandırma Projesi"nin bel kemiğini oluşturuyor.

MTSO, bütün çalışmaların yürütüleceği bir Turizm Ofisi kurarak projeyi hayata geçirdi. Apart otel olarak değerlendirilecek konutlarda, gelen turistlerin rahat edebilmeleri amacıyla bazı özellikler standart olarak zorunlu tutuldu.

Bu yıl tatil köyü niteliğindeki sitelerde başlatılan projede sitelerde, güvenlik, market, havuz ve atık su arıtması, sitenin çok yoğun olmaması, akraba siteleri olmaması, aquapark, bar, disko, restoran, çocuk parkı gibi özelliklere ağırlık verildi.

Konutlarda ise buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, klima, televizyon, yatak kalitesi, havuz veya deniz manzarası, telefon ve mutfak gereçleri olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Seçilen bölgeler ise denizi temiz bölgelerden oluşuyor. Konutların yurt dışından da kiralanabilmesi amacıyla İsviçre ve Almanya’da temsilcilikler kurulurken, buralardan temmuz ayı içerisinde yoğun talep gelmesi bekleniyor. Yerli turistlerden ise daha çok 1 aylık ya da 15 günlük talepler geldiği belirtiliyor.

Apart otel olarak kullanılacak konutlar sigortalanırken, kullanım sırasında evde oluşacak hasarlar elektrik, su, telefon faturaları da kiralama sırasında alınan depozitodan karşılanıyor. Ev boşaltıldığında ise anlaşmalı temizlik firması devreye giriyor ve evi temizliyor. İlk etapta gözden kaçan hasarlar varsa bunlar da sigorta şirketi tarafından karşılanıyor.

4 kişilik apartın fiyatı ise gecelik 80 YTL ile 120 YTL arasında değişiyor. MTSO, proje başarılı olduğu taktirde Mersin-Anamur hattında 150 bin konutlu ve 10 bin yataklı dev bir organizasyon hedefliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 17:37:44
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 17:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet dincer IP: 80.109.188.xxx Tarih : 16.06.2005 20:54:01
Bu projeyi hazirlayan ve hayata geciren herkezi tebrik ediyorum,mersine getirisi cok olacak eminim.Ancak reklaminin ya da tanitiminin iyi yapilmasi gerekir.bende yurt disinda yasayan eski bir mersinli olarak bundan yararlanacagim tabiki.