3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

MÜ öğrencileri doğayı keşfetti

Mersin Üniversitesi (ME.Ü) tarafından ilk kez bu yıl uygulamaya konulan 'Üniversite Yaşamına Giriş (ÜYG) Dersi' kapsamında doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

ÜYG-101 dersi sportif etkinlikler programı çerçevesinde Mersin Üniversitesi öğrencileri, Mersin'in Silifke ilçesinde yer alan Cennet-Cehennem obruğu ve Kayacık Vadisi'nde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan Okutman Gökçe Gürbüz'ün rehberliğinde yaklaşık 25 öğrencinin katıldığı Kayacık yürüyüşünde, Öğretim Görevlisi Nejat Çevirmeci ve Cezmi Çom da görev aldı.

Gökçe Gürbüz, öğrencilerle Kayacık girişinden kamp yerine kadar yaklaşık 7 kilometrelik bir yolu yürüdüklerini belirterek, "Öğrencilerimizin hem çevre bilinci kazanması, hem de yöremiz hakkında tarihi ve arkeolojik bilgi edinmeleri için bu tür etkinlikler önemli. Gündelik hayatın stresinden kopup yeni bir yaşam kültürü edinmek isteyen öğrencilerimizin ÜYG dersi dışında da Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu gibi öğrenci topluluklarında yer almalarını öneriyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?