3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

MÜ öğrencilerinden ziyaret

Mersin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Zahteroğulları, demokrasiyle profesyonel yöneticiliğin bağdaştırılabilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, ortaya güzel şeyler konulabilmesi için de atanmışlarla seçilmişlerin uyumlu çalışmasını şart koştu.

Zahteroğulları, Türkiye için yapılacak en güzel şeyin de demokrasiye sahip çıkılması olduğunu söyledi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Ulaş Bayraktar gözetiminde Mersin İl Özel İdaresi'ni ziyaret ederek, kurumun işleyiş ve çalışmalarını yerinde inceledi. Öğrencilere kurumla ilgili bilgiler verilerek, daha önce öğrendikleri bilgileri pekiştirmeleri sağlandı.

Üniversite öğrencileriyle yakından ilgilenen Mersin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Zahteroğulları, bir idarenin başarısının kanunların doğru alınması ve yine aynı doğrulukta uygulanmasına bağlı olduğunu ifada etti. Zahteroğulları, mevzuata yeni giren kanunlarla ilgili uygulamalar konusunda öncü bir idare konumunda olduklarını ifade ederek, bunun hayatında hayata geçirilen proje ve çalışmalarla da Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik sürecinde Mersin İl Özel İdaresi olarak hazırlamış oldukları projelerle kendilerini kanıtladığını ve bu konuda da tanınmış bir kurum olduklarını dile getiren Zahteroğulları, MATRA Projesi'nin yanı sıra '7. Çerçeve Programı' kapsamında yürütülen ve aynı zamanda da 'projelerin projesi' olarak adlandırılan Türkiye'nin ilk 'AGFORISE Projesi hakkında açıklamalarda bulunarak, projenin birkaç ay içinde uygulanmaya başlanacağı bilgisini verdi.

Zahteroğulları, İl Genel Meclisi Toplantıları'nın internet üzerinden canlı olarak yayınlandığını, bunun da Türkiye'de bir ilk olduğuna işaret ederek, "Şeffaf yönetim anlayışı ile hareket ediyoruz. Halkımız, kentle ve kendileri ile ilgili alınan kararları ve bu kararların nasıl alındığını direkt olarak görsün istiyoruz" dedi.

Tüm bunların yanında İl Genel Meclisi üyelerinin, toplantı yapılan haftanın bir gününde; alınan kararlar ve yürütülen işlerle ilgili ayrıntılı olarak gerek İl Özel İdaresi yöneticilerini, gerekse de ilin diğer resmi kurum yöneticileri tarafından bilgilendirildiğini vurgulayan Zahteroğulları, bu tür uygulamaların hangi işin ne aşamada olduğunu ve nasıl yürütüldüğünün takip edilebilmesine imkan tanıdığını, sorunların daha hızlı ve etkin bir biçimde giderilmesine yardımcı olacağını söyledi.

Demokrasiyle profesyonel yöneticiliğin bağdaştırılması gerektiğini ve bu konunun da oldukça önemli olduğunu kaydeden Ahmet Zahteroğulları, "Ortaya güzel şeyler konabilmesi için atanmışlar ve seçilmişlerin uyumlu çalışması son derece önemli. Demokrasi vazgeçilmez bir unsurdur. Ülkemiz için yapılacak en güzel şey; demokrasiye sahip çıkmaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 12:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?