5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MÜ Spor Kulübü'nden futbol şenliği

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Spor Kulübü Derneği tarafından 25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında Futbol Şenliği düzenlenecek. İlköğretim okulu öğrencilerinin katılacağı şenlik, Vadi Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

Çocukların sağlıklı büyümelerine, fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine destek vermenin amaçlandığı şenliğe, Mersin'in merkez ve çevre ilçelerinden toplam 12 ilköğretim okulu katılacak. Futbol şenliğinin ilk kademesinde ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıflar, ikinci kademesinde ise 6, 7 ve 8'inci sınıflar, futboldaki hünerlerini sergileyecekler.

1-8. sınıf öğrencilerinden seçilecek olan bu takımların yanı sıra her okuldan birinci ve ikinci kademe kız takımı oluşturulacak. Ayrıca okulların bünyesindeki özel alt sınıflardan da takım kurulabilecek. Şenlik boyunca yaklaşık bin 700 öğrenci müsabaka edecek.

Yarışma temelli olmayan ve derecelendirmenin hedeflenmediği futbol şenliği, tam bir oyun havasında geçecek. Yardımlaşma, takım bilinci ve paylaşımın esas alındığı futbol karşılaşmalarında hakem ya da oyun yöneticisi olmayacak.
MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş'ın başkanlığını yaptığı Spor Kulübü Derneği'nin Genel Sekreterliğini eski voleybol ve basketbol oyuncusu ve antrenör Rüstem İs üstleniyor. Kulübün Futbol Şube sorumluluğunu İsmail Şahin yürütürken, eski profesyonel futbolcu, başta Galatasaray olmak üzere pek çok takımda futbol oynamış ve değişik profesyonel kulüpte antrenörlük yapmış olan Reşit Güner, kulübün futbol teknik sorumlusu olarak görev yapıyor.

Şenlikle ilgili yapılan açıklamada, oyunun en etkili öğrenme araçlarından biri olduğuna dikkat çekilerek, sporun sosyalleşme ve sağlıklı büyümede en etkin eğitici oyun olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Çocuklarımızın çağdaş, bilinçli, çalışkan, üretken ve mutlu birer birey olabilmeleri için onlara hak ettikleri ilgiyi ve kendilerini geliştirebilecekleri olanakları sunmak zorundayız. Üniversitelerin görevlerinden biri de öğrencilerin sosyal gelişimlerine destek olmaktır. Mersin Üniversitesi olarak, akademik birikimimizi ve spor olanaklarımızı kentle ve kentlilerimizle paylaşmak istiyoruz. Düzenlenecek futbol şenliğinin, üniversite-halk bütünleşmesi adına atılmış önemli bir adım olacağına inanıyoruz."

Futbol Şenliği'nin açılışı, 25 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00'da Vadi Spor Tesisleri'nde yapılacak. Şenliğe katılacak okulların isimleri ise şöyle; Faris Kokulu İlköğretim Okulu, Muhittin Develi İlköğretim Okulu, İbrahim Kocaoğlanlıoğlu İlköğretim Okulu, Pirireis İlköğretim Okulu, Vali Şenol Engin İlköğretim Okulu, Davultepe Belediye İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, 75. Yıl İlköğretim Okulu, Aliye Pozcu İlköğretim Okulu, Akkent İlköğretim Okulu, Çiftlikköy İlköğretim Okulu ve Çiftlikpınarı İlköğretim Okulu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 15:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?