2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Muay Thai Turnuva'sında 'Suriye' şov

Mersin’de yapılan uluslararası Yıldızlar Muay Thai Turnuvası’nda bayrak krizi yaşandı. Turnuvada dereceye giren Suriyeli sporcular, ödül töreninde verilen şükran belgesinin üzerinde İsrail Bayrağı’nın resmi olduğu için almadı.

Mersin Edip Buran Kapalı Spor Salonu’nda yapılan Uluslararası Muay Thai Yıldızlar Turnuvası ilginç görüntülere sahne oldu. Bir hayli çekişmeli geçen turnuvada 3 raund üzerinden toplam 13 müsabaka yapıldı. Turnuvada 5 müsabakayı Suriye, 8 müsabakayı ise Türkiye kazandı.

Müsabakalar sırasında Suriyeli bazı sporcular ringde namaz kıldı. Daha sonra ödül törenine geçildi. Dereceye giren sporculara üzerinde Muay Thai sporunun yapıldığı tüm ülkelerin bayraklarının resminin bulunduğu şükran belgesi verildi. Ancak Suriyeli sporcular, belgeyi üzerinde İsrail Bayrağı’nın resmi bulunduğu için almadı.

Muay Thai Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, Suriyeli sporcuların yaptıklarına bir anlam veremediklerini, ancak iade edilen belgelerin yerine üzerinde sadece Türkiye ve Suriye Bayrağı bulunan yeni bir şükran ve katılım belgesi bastırarak yarın törenle Suriyeli sporculara vereceklerini söyledi.

Yıldız, Suriyeli sporcuların "İsrail’in içinde bulunduğu bir organizasyonda bulunmamız yasak olduğu için bu belgeleri kabul edemeyiz" diye konuştuğunu söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 17:05:24
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 16:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?