2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mücadeleleri 30 YTL için

Mersin'in Gülnar ilçesinde yaklaşık 45 gün önce çıkan ve 3 bin hektarlık alanda etkili olan orman yangınından zarar gören ağaçların kesimi sürerken, kadınlar da eşleriyle birlikte ormanda çalışıyorlar.

Gülnar'da orman yangınından zarar gören bölgede, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık bin kesim işçisi çalışıyor. Eşleri ve çocukları ile birlikte Türkiye'nin farklı bölgelerinden kesim yapmak için gelen işçiler, günlük yaklaşık 20 metreküp ağaç kesip, kabuğunu soyuyorlar. Erkeklerin kesim ve boylama yaptığı alanda, kadınlar ise kesilen ağaçların kabuklarını soyuyorlar. Erkeklere taş çıkartırcasına sıcak altında çalışan kadınlar, ev ekonomisine katkıda bulunabilmek için eşleri ile birlikte çalıştıklarını ifade ettiler.

Hayatlarını eşleri ile birlikte ağaç keserek ve ağaç kabuğu soyarak geçirdiklerini ifade eden 28 yaşındaki Filiz Eroğlu, "Yaşamımız Türkiye'nin farklı bölgelerinde ağaç keserek geçiyor. Tüm yaşamımızı ormanlar oluşturuyor. Erkeklerimiz kesim yaparken biz kadınlar da elimizde motorlarla ağaç kabuğu soyuyoruz" dedi.

Kucağında 1 yaşındaki oğlu Devrim ile kesim çalışmalarına katılan Canan Alp ise, "Ormanların içinde kurduğumuz orman evlerinde yaşıyoruz. Gün boyu eşimin kestiği ağaçların kabuğunu soyup ona istif yapmasında yardımcı oluyorum. Okul zamanı geldiğinde ise çocuklarımızı şehir merkezinde bulunan yakınlarımızın yanına gönderiyoruz. Böylesine zor şartlarda hayat mücadelesi veriyoruz. Günlük 25-30 YTL arası para kazanıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 13:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?