4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mucize kurtuluş!

KÜÇÜK BURHAN'IN İNANILMAZ KURTULUŞU

Mersin'de oyun oynadığı 9 katlı binanın çatısındaki havalandırma boşluğuna düşen 11 yaşındaki çocuk, olaydan 6 saat sonra bulundu. Ağlama sesini duyan 2. kattaki komşularının haber vermesiyle itfaiye tarafından duvar kırılarak çıkarılan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'nde meydana geldi. Evlerinin bulunduğu apartmanın 9. katında oyun oynarken havalandırma boşluğuna düşen ilköğretim 4. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Batuhan Batur, mucize eseri yaralı olarak kurtuldu. Yaklaşık 30 metre yükseklikten düştüğü havalandırma boşluğunda acılar içinde kıvranan ve tüm çabalara rağmen sesini duyuramayan Batuhan, yaklaşık 6 saat havalandırma boşluğunda yaralı halde kurtarılmayı bekledi. Ailesi tarafından köşe bucak

aranan Batuhan'ın imdadına gece ağlama ve bağırma sesini duyan komşuları yetişti. Bina içinde araştırma yapan aile fertleri ve komşuları, sesin havalandırma boşluğundan geldiğini fark ettiler. Bunun üzerine sabaha karşı saat 03.00 sıralarında çocuğun kurtarılması için Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Sivil Savunma ekiplerine haber verildi. Apartmana ulaşan ekipler, duvarı kırarak acılar içerisinde kıvranan Batuhan'ı kurtardı. Ambulansla Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuk, burada yapılan ilk

müdahalenin ardından Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorlar, Batuhan'ın kollarında sıyrıklar ve ayaklarında ezilme olduğunu belirterek, kurtulmasının büyük bir mucize olduğunu söylediler.

Çocuğunun hayatta olmasından büyük sevinç duyduğunu belirten 3 çocuk annesi Asiye Batur, oğlunun okuldan geldikten sonra oyun oynamak için arkadaşlarına gittiğini belirterek, "Akşam oldu oğlum eve gelmedi. Aramak için sağa sola baktık ama bulamadık. Sabaha karşı sesini komşular duyunca haberimiz oldu. Allah'a şükürler olsun ki oğlumun sağlığı yerinde" dedi.

Çocuğun düşme sırasında havalandırma boşluğundaki plastik su borularına çarptığı, böylece hızının yavaşlayarak kurtulmayı başardığı ifade edildi.

KÜÇÜK BURHAN'IN İNANILMAZ KURTULUŞU
KÜÇÜK BURHAN'IN İNANILMAZ KURTULUŞU
KÜÇÜK BURHAN'IN İNANILMAZ KURTULUŞU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 11:07:01
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?