2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

MÜ'de öğrenciler ders başı yaptı

Mersin Üniversitesi’nin 2008-2009 eğitim-öğretim yılı dün başladı.

İlk öğrencilerini 1993-1994 eğitim-öğretim döneminde alan ve 1997’de ilk mezunlarını veren Mersin Üniversitesi, kurulduğu 1992 yılından buyana hızla gelişerek Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yerini alırken, bu yıl yeni katılanlarla birlikte öğrenci sayısını 25 bine yükseltti.

Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere başarı dileyen MEÜ Rektörü Pof. Dr. Süha Aydın, aydınlık yarınların teminatı olan gençlerin barış, sevgi ve bilimin eşlik ettiği bir eğitim süreci geçirmelerini temenni etti.

Ülkemizin aydınlık geleceğinin oluşturulmasında üniversitelerin yükümlülüğünün tüm kurum ve kuruluşlardan daha fazla olduğu bilinciyle, Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilerimize çağdaş düzeyde eğitim olanağı sunmak ve topluma yararlı, yenilikçi bireyler yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Aydın, "Bizler Mersin Üniversitesi'nin yönetim kadrosu olarak öğrencilerimize eğitim-öğretim için gerekli alt yapıyı en iyi şekilde oluşturduk. Üstelik bu yöndeki çalışmalarımız halen devam etmekte. Mersin Üniversitesi genç bir üniversite. Gençliğin verdiği dinamizm ile üniversitemizde hantal değil, sürekli gelişmeye açık bir yapılanma var. Hem akademik hem de fiziki şartlar sürekli iyileşmekte. Üniversitemizde bir dünya üniversitesi mezununun sahip olması beklenen genel kültür, öğrencilerimize verilmektedir" dedi.

Mersin Üniversitesi'nde yandal ve çift anadal programları sayesinde öğrencilerin çift diplomaya sahip olabilme şansı bulunduğunu hatırlatan Aydın, "Bunun yanında öğrencilerimiz Erasmus eğitim programı ile çok kültürlü değişim programına katılabilmekte, Avrupalı ortak üniversitede eğitim görebilmekte ve uluslararası bir projede yer alabilmektedir. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında 71 öğrencimiz Erasmus öğrenci değişimi programı kapsamında yurt dışındaki çeşitli üniversitelerde birer dönem eğitim olanağına sahip oldu. Yine aynı dönemde yurt dışından gelen 8 öğrenci, üniversitemizde eğitim gördü" diye konuştu.

2008-2009 eğitim öğretim yılında yapılan önemli bir atılımın da yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversite yaşamını ve Mersin Üniversitesi'ni daha iyi tanıyabilmesi, kişisel, akademik ve sosyal gelişimine katkı sağlayabilmesi amacıyla yaşama geçiren 'Üniversite Yaşamına Giriş' dersi olduğunu hatırlatan Aydın, "Ben de 25-26 Eylül tarihlerindeki derslerimde öğrencilerimize Mersin Üniversitesi'nin temel ilkelerini anlatacağım. Bu ders sayesinde öğrencilerimiz üniversitemizin ve Mersin kentinin olanaklarını keşfedecek, yaşamları için gerekli olan temel becerileri geliştirecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 16:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?