3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

MÜ'de öğrencilere bedava çorba

Özellikle sınav dönemlerindeki yoğunlukları nedeniyle birçok üniversite öğrencisinin kahvaltı alışkanlığının olmadığını dikkate alan Mersin Üniversitesi (MEÜ), okulun açık olduğu günlerde öğrencilere ücretsiz sıcak çorba vermeye başladı.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilimsel araştırmalarda önemi kanıtlanan kahvaltının öğrenciler tarafından ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilerle yaptıkları görüşmeler sonucunda birçok öğrencinin kahvaltı yapmadan güne başladıklarını tespit ettiğini ifade eden Aydın, üniversite yönetimi olarak bu konuda çözüm yolu aramaya başladıklarını ve bu kapsamda üniversite yemekhanelerinde sabah kahvaltısı için çorba çıkarma kararı aldıklarını bildirdi.

Uygulamanın öğrenciler tarafından olumlu karşılandığını anlatan Aydın, şöyle devam etti:

"Bilimsel olarak güne iyi başlamanın öncelikli koşulu olarak gösterilen kahvaltı alışkanlığını kazandırmak için bir şeyler yapmamız gerekirdi. Çünkü biz kurum olarak sadece eğitimden değil öğrencilerimizin sağlıklarının korunması ve daha verimli olmalarının da sağlanmasını görev bilerek hareket ediyoruz. Uygulamayla bizim öncelikli hedefimiz öğrencilere kahvaltı alışkanlığı kazandırmak ve derse girmeden önce kahvaltı yapan öğrencilerin derslerdeki başarısını artırmak."

İlk etapta günlük 1500 öğrencinin hedeflendiğini, talep olması halinde sayının artırılmasının planlandığını belirten Aydın, uygulamanın kent merkezindeki Çiftlikköy ve Yenişehir yerleşkelerinin yanı sıra Tarsus, Erdemli, Silifke, Anamur, Mut ve Gülnar Meslek Yüksekokulu yemekhanelerinde de hayata geçirildiğini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 18:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?