5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Müdürlere sivil savunma eğitimi

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerine yönelik 'Sivil Savunma Semineri' düzenlendi.

Suphi Öner Öğretmenevi'ndeki seminerde konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şerafettin Çiftçi, seminerin amacının, okullardaki idarecileri sivil savunma konularında bilgilendirmek, daha sonra aynı bilgilerin öğretmenlerle paylaşılarak bu bilgilerin öğrencilere aktarılması ile toplum olarak sivil savunma hizmetleri konusunda bilinçlenmeyi sağlamak olduğunu söyledi.

Sivil savunmanın, halkın barışta olan afetlere ve savaş zamanındaki felaketlere karşı sigortası olduğunu ifade eden Çiftçi, "Sivil Müdafaa Kanunu'na göre sivil savunma; düşman taarruzuna, tabii afetlere ve büyük yangınlara karşı halkın can ve mal kaybının asgari hadde indirilmesi, hayati ehemmiyeti haiz ve her türlü resmi ve hususi tesis ve teşekküllerin korunması ve faaliyetlerinin idamesi için tamir ve ıslahı, savunma gayretlerinin sivil halk tarafından azami süratle desteklenmesi ve cephe gerisi maneviyatının muhafazası maksadıyla alınacak her türlü silahsız, koruyucu ve kurtarıcı tedbir ve faaliyetleri ihtiva eder. Buradan da anlaşılacağı gibi sivil savunmada, halkın kendini savunması ön plana çıkıyor. Öyleyse sivil savunmayı öğrenelim ve öğretelim. Yarınlarımızın daha aydınlık ve mutlu olması bugünden yapacağımız çalışmalara, alacağımız tedbirlere bağlıdır" dedi.

Zaman ve zemini belli olmayan felaketlere karşı hazırlıklı olmanın, maddi ve manevi kazançlarımızı, mutluluğumuz için kullanma imkanını artıracağını vurgulayan Çiftçi, "Bunun için yapacağımız hazırlıklardan birisi de sivil savunmayı öğrenmek ve öğretmektir. Sivil savunmayı öğrenmek, kendimiz, ailemiz ve çevremizde bir yaralının kan kaybını önlemek, boğulan bir kimseye suni teneffüs yapmak onu hayata döndürmektir. Sivil savunmayı öğrenmek, yangın felaketine eldeki imkanlarla, bilinçli olarak müdahale ederek nice canların kurtarılması, milyarlarca liralık milli servetin kül olmasını önlemektir. Sivil savunmayı öğrenmek, savaş ve diğer felaketlerde haberleşmeyi sağlama, patlayan su borularını, kanalizasyon şebekesini ve elektrik hatlarını onarmaktır. Cephedeki Mehmetçiğe giderek yiyecek ve diğer malzemelerin imar edildiği fabrikaları çalışır durumda tutmaktır. Kısaca sivil savunmayı öğrenmek ve öğretmek milli bir görevdir. Bu nedenle sivil savunma eğitimine önem vermekteyiz. Bilhassa öğrencilerimizin eğitimini önemsiyoruz. Özellikle okullarımızda eğitim çalışmaları yapılacak ve tatbikatlar düzenlenecektir. Böylece sivil savunma ve afet bilinci oluşturulmaya çalışılacaktır" diye konuştu.

Seminerde Sivil Savunma Uzmanı Gürbüz Güney tarafından okul müdürlerine teknik bilgiler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 16:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?