2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Müftü, kiliseyi ziyaret etti

Mersin Müftüsü Mazhar Bilgin, Katoliklerin Ruhani Lideri Papa II. Jean Paul’ün ölümü nedeniyle, İtalyan Katolik Kilisesi’ne taziye ziyaretinde bulundu.

İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Gregorio Bruno Simonelli ile görüşen Müftü Mazhar Bilgin, başsağlığı dileklerinde bulundu. Bilgin, dinlerin tamamının geliş sebebinin barış ve sevgiyi sağlamak olduğunu belirterek, "Tüm dinlerin temelinde insanların huzuru ve mutluluğu yatar" dedi.

Hristiyanlar’ın temsilcisi olan papazlara, Papa II. Jean Paul’un ölümü nedeniyle taziye ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Müftü Bilgin, dinler arasında bu tür hoşgörünün her zaman olması gerektiğini ifade etti.

Bilgin, "Biz tarih boyunca 3 dine mensup insanlarla beraber yaşadık. Aynı evde oturduk. Aynı bayrak altında, aynı topraklarda hep birlikteydik. O halde yapılacak şey her insanın dini inancının kendisinde kalmasıdır. Kimse kimseyi kınamasın" şeklinde konuştu.

İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Bruno Simonelli ise, ziyaretten dolayı İl Müftüsü Mazhar Bilgin’e teşekkür etti. Papa II. John Paul’ün vefatının insanlık için büyük bir kayıp olduğunu söyleyen Simonelli, "Herkes barış ve şeref istiyor. Diyalog istiyor. Aradaki duvarların inmesi lazım. Bunlar olmazsa duvarlar yükselir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 13:43:43
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 11:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
POLYANNA SUCCİ IP: 195.174.37.xxx Tarih : 27.12.2007 13:34:45

nezaket asaletten gelir hoş görü herzaman kazanmıştır padre simonelli her zaman asildir ve misafir perverdir