2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Müftü'den, Kutlu Doğum Haftası çağrısı

Mersin Müftüsü Mazhar Bilgin, Hz. Muhammed’i anlama ve anlatmanın tüm Müslümanlar’ın görevi olduğunu söyledi.

Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin 1434. yılı nedeniyle 20-27 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri yarın başlıyor.

Mersin’deki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle ilgili bilgi veren İl Müftüsü Mazhar Bilgin, insanlığa sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getiren Hz. Muhammed’in 20 Nisan tarihine rastlayan doğum gününün, Türkiye’de 1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası olarak her yıl 20-27 Nisan tarihleri arasında kutlandığını söyledi.

Bu yılki kutlamaların müftülüğün koordinesinde günüllü kuruluşlar, iş adamları, hayır amaçlı dernek ve vakıfların işbirliğiyle oluşturulan bir komite tarafından yapılacağını ifade eden Bilgin, "Böylece bütün Müslümanlar’ın ortak değerleri olan peygamber sevgisini paylaşarak, onu halkımızın her kesiminin katılımlarıyla anmayı hedefliyoruz. Hz. Muhammed’i sevmek, onu anlamak ve anlatmak sadece din görevlilerinin veya herhangi bir kesimin sorumluluğunda değil, bütün Müslümanlar’ın hakkı ve görevidir. Zira Kur’an-ı Kerim’in ve peygamberimizin hitapları hep ’Ey insanlar’ veya ’Ey müminler’ şeklinde olmuştur. Onun için yüce dinimiz ve onun yüce peygamberi Hz. Muhammed bir devre, bir kavme ait değil bütün bir insanlığa aittir" dedi.

Bu yılki kutlamalarda, Hz. Muhammed’in aile ve gençlikle ilgili değerlendirmeleri, bunların sorunları, çözüm yolları, aile düzeninin fert ve toplum üzerindeki pozitif etkileri, gençliğin bedensel ve ruhsal yönden sağlıklı yetişmelerinin önemi gibi konuların üzerinde durulacağını kaydeden Bilgin, bu amaçla konferans, panel, vaaz ve hutbelerde bu konuların ağırlık kazanacağını belirtti. Müftü Bilgin, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Hz. Muhammed’in hadislerinden derlenen 100 bin adet broşür bastırılarak kentin değişik semtlerinden dağıtılmaya başlandığını, bunun yanında yine Hz. Muhammed’in hayatı, beden bilgileri ve güzel ahlakını anlatan 5 bin adet kitap hazırlanarak bunların da dağıtımının yapılacağını bildirdi.

Mazhar Bilgin, kutlamalar çerçevesinde ayrıca 20 Nisan Çarşamba günü Muğdat Camii’nde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayretin Karaman’ın konuşma yapacağını, 24-25 Nisan tarihlerinde ise Kültür Merkezi’nde "Aile ve Gençliğin Sorunları ve Çözümleri" ile "Aile İçi İletişim ve İslam" konulu paneller yapılacağını belirtti. Bilgin, 21 Nisan tarihinde de Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun katılımıyla Eski Hal Camii’nin temel atma töreninin yapılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 15:28:46
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 17:29:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?