4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Müftüden bayram mesajı

İL MÜFTÜSÜ ERSOY'DAN BAYRAM MESAJI

Mersin Müftüsü Niyazi Ersoy, bayramların, sevincin, dostluğun, kardeşliğin, ilahi lütuf ve affın doruğa ulaştığı, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin dalga dalga toplumun bütün kesimlerine yayıldığı özel günler olduğunu söyledi.

Ersoy, yaklaşan Ramazan Bayramı münasebetiyle yaptığı açıklamada, rahmet ve mağfiret ayı olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak sevgi, umut, kardeşlik ve dostluğun paylaşıldığı, bütün bir toplum olarak kaynaşma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve sevincini yaşadıklarını belirtti. Bayramların, sevincin, dostluğun, kardeşliğin, ilahi lütuf ve affın doruğa ulaştığı günler olduğunu ifade eden Ersoy, "Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin dalga dalga toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, 'beni, biz' yapan yüce dinimizin rahmet kaynaklı çağrısına kulak verilip, yanı başımızdakinin fark edildiği ve gözetildiği, toplumda açılan sosyal yaraların sarıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden güç kazandığı çok özel günlerdir" dedi.

Bu günlerde büyüklerin, annelerin, babaların, yakınların, komşuların ve dostların ziyaret edilmesi gerektiğini belirten Ersoy, "Bencilliği, kin ve nefreti içimizden söküp atalım, dargınlıklara son verelim. Kendimiz için ne istiyorsak aynısını yanı başımızdaki kardeşimiz için de istemedikçe olgun mümin olamayacağımızı bir kez daha hatırlayalım. Ramazan ayı boyunca kazandığımız güzel alışkanlıkları sürdürme, vazgeçtiğimiz kötü huy ve davranışlara bir daha asla dönmeme kararımızı yineleyelim. Sadece yakınlarımızı, eş, dost ve arkadaşlarımızı değil, çocuk yuvalarında bayram sevinci yaşamayı bekleyen yavrularımızı, huzur evlerinde evlatlarının yolunu gözleyen yaşlılarımızı, türlü dert ve hastalıklarla mücadele eden kardeşlerimizi de ziyaret ederek bayramın sevinç ve mutluluğunu onlara da taşıyalım. Bu en coşkulu kaynaşma gününde, bu mutluluğun dışında kalmamaya ve bu kaynaşmanın dışında hiç kimseyi bırakmamaya büyük özen gösterelim. Bayramların en büyük özelliği dostluk ve kardeşliği pekiştirmesi, dargınlık ve kırgınlıklara son vermesidir" diye konuştu.

Yüce dinimizin, her çeşit düşmanlığı, ayrılığı, çekişmeyi ve parçalanmayı yasakladığını hatırlatan Ersoy, şöyle devam etti; "Bayramları iyilik, güzellik ve ibadetlerin bitiş noktası değil, aksine tüm güzel hasletlerin başlangıcı yapalım. Bayramlar, bu anlamda hayatımızın dönüm noktası olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın, Mersinlilerin Ramazan Bayramını kutluyor, bu bayramın hepimize, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 09:18:05
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 10:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?