4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Muhalif çiftçi'' serbest bırakıldı

Mersin merkeze bağlı Mezitli beldesinde bir grup çiftçi tarafından düzenlenen eylemde gözaltına alınan çiftçi Mustafa Kemal Öncel, serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla gözaltına alınan Öncel, ifadesi alındıktan sonra hakkında, “devlet büyüklerine hakaret” ve “görevli memura mukavemet” suçlamalarıyla çıkartıldığı Mersin 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce serbest bırakıldı.

Öncel, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, basında yer alan haberlerden sonra, devlet görevlilerinin “üzerine düşen görevi” yaptığını söyledi.

Hakkında, yapmadığı bir çok eylem nedeniyle dava açıldığını savunan Öncel, ”Daha önce de 301. maddeden yargılanmış ve beraat etmiştim. Şimdi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım” dedi.

Öncel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Şubat ayında Mersin'e yaptığı gezi sırasında tartışmış, dün de bir grup çiftçinin, traktörlerle getirdikleri narenciye ürünlerini yere döküp Hükümeti protesto ettiği eylem sırasında Hükümet'in çiftçiye ve köylüye sahip çıkmadığını söylemişti.



a.a
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 09:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?