4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Muhasebecilerde 'referandum' çatlağı

MUHASEBECİLERDE 'REFERANDUM' ÇATLAĞI

Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda (SMMMO) 'referandum' çatlağı.

Oda Başkanı Dursun Göktaş, 12 Eylül'deki tercihlerinin 'Hayır' olacağını açıklarken, oda yönetimine aday olan ve 'Meslekte Birlik Grubu' adına açıklama yapan İsmail Taşpınar ise, odanın CHP'nin arka bahçesi olmadığını belirterek, hür iradeleriyle sandığa gideceklerini söyledi.

Göktaş, sabah saatlerinde Mersin SMMMO Hizmet Binası'nda beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle yapmış olduğu ortak açıklamasında, 12 Eylül'de yapılacak olan halk oylamasıyla ilgili odanın görüş ve düşüncelerini kamuoyuna açıkladı. Referandumda neden 'Hayır' diyeceklerinin gerekçelerini anlatan Göktaş, "Anayasamızın 73. maddesi her vatandaş mali gücüne göre vergi öder demesine rağmen, bunu yıllardır uygulayamayanlara dolaylı vergilerin yüzde 70 olduğu bir ülkede vergi adaletinde bahsedenlere, Vergi

incelemelerinde yasal defter ve muhasebe kayıtlarına bakmayıp muhasebeci ve mali müşavirleri devre dışı bırakıp pazarlık usulü gibi ilkel inceleme tekniği uygulatanlara; 'Hayır' diyoruz. Mükellef hakları bildirisi yayınlayıp bu bildiriye başta kendileri uymadıkları, mükelleflere değer verilmemesine; 'Hayır' diyoruz" dedi.

Bu açıklamanın ardından öğle saatlerinde Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde bir araya gelen ve kendilerini; 'Meslekte Birlik Grubu' olarak nitelendiren serbest muhasebeci ve mali müşavirler, Oda Başkanı Dursun Göktaş'ı kınayan bir açıklama yaptı. Burada konuşan Grup Sözcüsü İsmail Taşpınar, hedefine Göktaş'ı alarak, Göktaş'ın referandumda oylamaya sunulacak maddelerle ilgili açıklamalarda bulunmadığı gibi konuyu saptırıp, adeta bir muhalefet partisi temsilcisi gibi siyasi söylemler içerisine girdiğini öne sürdü.

Taşpınar, "Sayın Göktaş, yapmış olduğu açıklamasında oda üyelerinin yüzde 80'inin 'Hayır', geriye kalan yüzde 20'sinin de 'Evet' oyu kullanacağını dile getiriyor. Sayın Göktaş, üyelerin kararına ipotek mi koymuş ki, üyeleri fişlemiş mi ki bu rakamları verebiliyor? Yıllardan beri Mersin SMMMO'daki 'vesayet sistemi' aynı YARSAV ve HSYK da olduğu gibi devam ediyor. Bize göre mevcut Anayasa bütün olarak ele alınıp, demokrasinin gereklerine ve evrensel kurallara uygun şekilde yeniden yapılması gerekiyor" diye konuştu.

MUHASEBECİLERDE 'REFERANDUM' ÇATLAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 16:23:02
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 17:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dursungöktaş IP: 88.250.41.xxx Tarih : 8.09.2010 09:40:11

dursun göktaş hiç kimsenin oyuna ipotek koymaz alie ve demokrasi terbiyesi buna müsade etmez Oda yönetim, denetim ve disiplin kurulu sayısı 15 kişi 1 kişi sadece meslekte birlik akp grubu oda akdeniz ilçe başkanı Türmob delegeleri diyor mersi odamızın 29 delegesi var sadece 3 kişi meslekte birlik grubu geri kalan 26 kişi bizden oranları varın siz hesaplayın. biz vesayet altında değiliz ancak sizler vesayet altına almak istiyorsunuz. Biz basın açıklamamızı üyelerimizden gelen yukarda rakamlarla verdiğimiz örneğe göre sayıya göre hayır diyoruz. Basın bildirgesinde yanlış olan hiç bir şey söylemedeik demek doğrular birilerini rahatsız ediyor. hayırlı ramazan bayramı ve sonrası dileriz.