5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mühendislere İngiltere'de eğitim

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yürütülen; 'Binalarda Yalıtım ile Etkin Enerji Verimliliği ve Çevre Kirliliğinin Önlenmesine Katkı Projesi' tamamlandı. Projenin son ayağındaysa 6 mühendis İngiltere'de 2 haftalık bir eğitim aldı.

Avrupa Birliği (AB) Gençlik ve Eğitim Programları arasında yer alan; 'Leonardo da Vinci Projesi' kapsamında hazırlanan projeyle birlikte MEÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personellerinden İnşaat Mühendisi İsmail Ahmet Şahin, Elektirik Mühendisi İsmail Hakkı Uslu, İnşaat Teknisyeni Fuat Şenyıldız ile proje ortak kurumlarından İnşaat Mühendisleri Mustafa Erman Dağlı veAbidin Kerem Kocabaş ile birlikte Mimar Mehmet Aygenli, İngiltere'nin Plymouth kentinde kendi branşlarında eğitim aldı.

Heyet, Plymouth Üniversitesi, Dartmoor National Parkı, Alstom LANGAGE Enerji Santrali, Eden Projesi ve çeşitli şantiye ziyaretleri gerçekleştirirken, burada uzmanlarla görüş alış-verişinde bulundu. 2 hafta süren eğitim çalışmalarının yanı sıra kültürel ziyaretlerde de bulunan heyet İngiliz kültürü ile Türk kültürünün kaynaşması noktasında da önemli katkılarda bulunulduğu bildirildi.

MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Berika İpekbayrak'ın yürütücülüğünü, İnşaat Mühendisi İsmail Ahmet Şahin'in de koordinatörlüğünü üstlenmiş olduğu 'Binalarda Yalıtım ile Etkin Enerji Verimliliği ve Çevre Kirliliğinin Önlenmesine Katkı Projesi'nin tamamlandığına dikkat çekilirken, projeyle birlikte katılımcıların mesleki ve dilsel becerilerini artırılmasının amaçlandığı vurgulandı.

Leonardo da Vinci Programı'nın amaçları arasında yer alan; kültürel ve sosyal entegrasyonun gerçekleştirilmesi yolunda da projenin önemli bir adım olduğuna işaret edilirken, projeyle katılımcıların teknik olarak uygulamalardaki farklılıkları görebilmelerine de imkan sağlandığı belirtildi.

Projenin, aynı zamanda da MEÜ idari personeli tarafından hazırlanan AB tarafından da desteklenen ilk proje olduğu bilgisi verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 11:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?