4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Muhtarlar bilgisayar kullanmıyor

MUHTARLAR BİLGİSİYAR KULLANMIYOR

Silifke Nüfus Müdürü Ali Zihni, muhtarların vatandaşlara belge verebilmeleri için bilgisayar kullanarak internete bağlanmalarının gerekli olduğunu söyledi.

Zihni, Muhtarlar Derneği toplantı salonunda köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelip, yetki ve sorumlulukları konusunda bilgi verdi. Zihni, "Köy muhtarlarımıza evlendirme ile ilgili yönetmelimizi anlattık. 5490 sayılı Nüfus kanununu anlattık. Muhtarlarımızın mahalle ve köylerindeki yapacakları ev numaralandırmaları nasıl yapacakları konusunda bilgi verdik. Adres kayıt sistemlerinin düzenlenmesinde ve evlerin numaralandırılmasında hatalar yapılıyor, bu hataları nasıl düzelteceklerini anlattık" dedi.

Köy ve mahalle muhtarlarının paylaşım sisteminden yerleşim yeri belgesi alabilmesi için şifreleri verdiklerini ifade eden Müdür Ali Zihni, "İnternet üzerinden verdiğimiz bir şifre ile tüm muhtarlarımız bizim paylaşım sitemize ulaşabiliyor. Buradan istedikleri bilgiye ulaşıp ona göre yerleşim yeri belgesi verecek. Ama hala şifresini almayan çok muhtar var. Yine muhtarlarımızın birçoğunun bilgisayarı ve interneti yok. Muhtarlık olarak yerleşim yeri belgesi vermek isteyen muhtar biran önce bilgisayar ve interneti kurdurmalı ve bizden gelip şifresini almalı. Bizim paylaşım sitemizden alınmayan bilgiler doğru olarak kabul edilmez" dedi.

Özellikle birçok köy muhtarının bilgisayarı olmadığı, bilgisayar kullanmasını bilmediklerini söyledikleri toplantıda, "Çok az muhtarımız bilgisayar kullanıyor. Bazılarımızın bilgisayarı ve interneti olduğu halde ödenek yetersizliğinden kapattırdık. İnternetten bir işlem yapmak bizim 80-100 liramıza mal oluyor. Birçok köyün bütçesinde 1 kuruş yok" şeklinde konuştular.

Toplantı sonunda muhtarların bilgisayarlara ve bilgisayar eğitimine ihtiyaçları olduğu anlaşıldı.

MUHTARLAR BİLGİSİYAR KULLANMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 11:30:05
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 11:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?